U južnoj Španjolskoj u blizini grada Malaga, nesigurno se držeći okomitih zidina klisure El Chorro, smjestila se najopasnija pješačka staza na svijetu, El Caminito del Ray.


Staza starija od stotinu godina početkom 20. stoljeća korištena je za transport materijala između hidroelektrana na slapovima Chorro i Gaitanejo, kao i za nadzor nad vodenim kanalima. Tako zvani "kraljev puteljak" ime je dobio nakon što ga je prehodao odvažni španjolski kralj Alfonso XIII, 1921. godine.

Vezani članci Španjolska i Ukrajina, ilustracija Selo u Španjolskoj donijelo neočekivanu odluku u znak solidarnosti s Ukrajinom Slika nije dostupna VIDEO NAJSTRAŠNIJE STAZE: Biste li se usudili hodati ovuda?

El Caminito del Ray

Staza široka jedan metar leži 100 metara iznad rijeke. Najvećim dijelom betonska staza postavljena je na čelične tračnice zabodene u klisuru. Danas rukohvata na stazi gotovo i nema, a na mjestima nedostaje i sam beton.

Unatoč smrtonosnoj opasnosti koja vreba na svakom koraku tri kilometra duge staze, na nju se i danas upućuju ljubitelji adrenalina i opasnosti, pri tom zanemarujući zabrane o pristupu na istu. Postoje planovi o renoviranju staze pri čemu bi ona postala prava španjolska turistička atrakcija. (Svjetskiputnik.hr)

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju