Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Londonska je policija s potpunom sigurnošću zaključila da je uhvatila lopova nakon što ga je osvijetlila ultraljubičastom svjetlošću.


Yatef Askale (28) nedavno je uhićen zbog provale u osobni automobil u sjevernom dijelu Londona. Provalu je izveo još 10. lipnja, a iz vozila je odnio laptop i još neke stvari.

Vezani članci Krađa, ilustracija "Dobar dan, jeste li se cijepili?" Drske kradljivice olakšale staricu za 15 tisuća kuna, policija objavila upozorenje Auto na parkiralištu ''Lopov zlatna srca'' ukrao joj auto i onda još prijetio da će joj pozvati policiju

Nedugo potom policija ga je ulovila s ukradenim stvarima, a da je on uistinu provalio u automobil dokazano je kada su Askalea osvijetlili ultraljubičastim svjetlom.

>> Ukradeni terenac pronašao pomoću Google Eartha

Mladić je počeo svijetliti zelenom bojom, no riječ je zapravo o talogu golom oku nevidljive tekućine koja se, bez da je išta primijetio, po njegovu licu i rukama raspršila prilikom provale i tako ga 'obilježila' kao kradljivca.

Metro javlja da se tragove ove tekućine na goloj koži uz ultraljubičastu svjetlost može vidjeti mjesecima, pa čak i godinama nakon što se osoba njom, slučajno ili namjerno, 'umije'.

Askalea su ubrzo izveli pred sud, a prije nekoliko je dana proglašen krivim te je osuđen na 49 sati društveno korisnog rada. Morat će podmiriti i 400 funti sudskih troškova.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook