Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Londonska je policija s potpunom sigurnošću zaključila da je uhvatila lopova nakon što ga je osvijetlila ultraljubičastom svjetlošću.


Yatef Askale (28) nedavno je uhićen zbog provale u osobni automobil u sjevernom dijelu Londona. Provalu je izveo još 10. lipnja, a iz vozila je odnio laptop i još neke stvari.

Vezani članci Galeb Ostala bez novčanika u sekundi, tako spretnog lopova još nije susrela Nokaut Krao i skinuo se do gola, a onda je dobio bolnu lekciju ravno u glavu

Nedugo potom policija ga je ulovila s ukradenim stvarima, a da je on uistinu provalio u automobil dokazano je kada su Askalea osvijetlili ultraljubičastim svjetlom.

>> Ukradeni terenac pronašao pomoću Google Eartha

Mladić je počeo svijetliti zelenom bojom, no riječ je zapravo o talogu golom oku nevidljive tekućine koja se, bez da je išta primijetio, po njegovu licu i rukama raspršila prilikom provale i tako ga 'obilježila' kao kradljivca.

Metro javlja da se tragove ove tekućine na goloj koži uz ultraljubičastu svjetlost može vidjeti mjesecima, pa čak i godinama nakon što se osoba njom, slučajno ili namjerno, 'umije'.

Askalea su ubrzo izveli pred sud, a prije nekoliko je dana proglašen krivim te je osuđen na 49 sati društveno korisnog rada. Morat će podmiriti i 400 funti sudskih troškova.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook