Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nikad nije probala voće

Žena (54) cijeli život ne jede NIŠTA osim 'junk' hrane!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Maria Lopez (54) iz New Yorka baš nikad u životu nije probala ni voće, ni povrće. Hrani se manje-više isključivo mlijekom, kruhom i pomfritom-

Mlijeko, kruh i pomfrit - na to se, otkad zna za sebe, manje-više svodi cjelokupna prehrana Njujorčanke Marije Lopez, koja tvrdi da u svoje 54 godine baš nikada nije okusila ni voće, ni povrće!

Pročitajte i ovo Lubenice - 4 neretvanske lubenice Počela je sezona najslađeg voća koje je zapravo povrće: "Kvaliteta je izvanredna" Kiša pada, cijene rastu - 2 Udarac po džepu Preskupo voće šokira kupce, loše vrijeme nije jedini razlog: "Sve kulture su pogođene"

>> Reklame o junk foodu doista djeluju na djecu

Uz navedena tri 'ključna' sastojka, Maria se tu i tamo zna počastiti slaninom, a ni sladoled i palačinke joj nisu pretjerano mrski. Kaže da 'junk' hranu u sebe trpa naprosto oduvijek. S tim da je definicija 'junka' kod nje prilično uska, jer nema teorije da njezin želudac vidi, primjerice, omlet ili najobičniji sendvič.

Kako bi se uvjerila u istinitost ove nevjerojatne priče, dopisnica ABC Newsa je s Marijom otišla u šoping. Stigavši na odjel voća i povrća, Njujorčanka joj je hladno rekla: 'Evo gledam, ali to meni ne izgleda kao hrana'.

Nancy Zucker, direktorica Centra za poremećaje u prehrani na Sveučilištu Duke u Sjevernoj Karolini, uvjerena je da Lopez nije jedinstven slučaj. 'Ne razumijemo u potpunosti razloge za ovakvu izbirljivost, no sasvim je sigurno da je na djelu neki vid biološke borbe te uzroke te borbe ne treba tražiti isključivo u glavama tih ljudi', rekla je Zucker.

Maria Lopez kaže da se cijeli život susreće s osudama okoline te da pri izlascima često kaže da je već jela kako ne bi bila izopćena iz društva. Unatoč svemu, tvrdi da je fizički u potpunosti zdrava.


Woman Only Eats Three Foods: Potatoes, Milk, Bread

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene