Coca-Cola u Hrvatskoj pokrenula prvu kampanju od početka COVID-19 krize i s nizom aktivnosti pruža podršku ugostiteljima


 Kampanja započinje dirljivim manifestom za promjenu kojeg potpisuje autor George the Poet (Otvoreni kao nikad prije)

Vezani članci PR Nadoknadite ono što vašem organizmu nedostaje uz AQUARIUS WATER+ PR 100 godina Coca-Cola božićne čarolije

Coca-Cola je u travnju privremeno zaustavila sve planirane marketinške aktivnosti kako bi preusmjerila sredstva prema zajednicama diljem svijeta i podržala svoje partnere u maloprodaji koji su iznimno pogođeni krizom. Zajedno s Coca-Colom HBC Hrvatska - svojom partnerskom punionicom, i The Coca-Cola Foundation – zakladom usmjerenom podržavanju filantropskih aktivnosti u zajednicama u kojima Coca-Cola posluje, tvrtka je odlučila globalno donirati više od 100 milijuna dolara organizacijama koje predvode podršku u borbi protiv COVID-19 krize. Tako je The Coca-Cola Foundation, Hrvatskom Crvenom križu donirala više od 2,5 milijuna kuna. Od toga je 1,7 milijuna kuna namijenjeno aktivnostima vezanim uz pandemiju bolesti COVID-19, a 850 tisuća kuna za pomoć skupinama građana najpogođenijim potresom u Zagrebu i zagrebačkoj okolici.

Coca-Cola se sada vraća na male ekrane u Hrvatskoj s novom kampanjom. Otvoreni kao nikad prije, kreirana je i osmišljena od strane kreativne agencije 72andSunny Amsterdam i podsjeća nas kako živimo u vremenu kulturne i društvene promjene. Započinje manifestom kojeg je napisao nagrađivani umjetnik George the Poet. Njegove riječi potiču nas na ‘otvorenost prema promjeni’ i zahvalnost na drugačijoj perspektivi kroz koju ćemo pronaći nove prilike u ‘novom normalnom’.

Vinko Kovačić iz Coca-Cola Adrie je istaknuo: “Otvoreni kao nikad prije” temeljena je na vjeri da se ne moramo vraćati na ‘normalno’. Umjesto toga možemo ići naprijed i činiti svijet, ne samo drugačijim, nego i boljim. Kampanja slavi i podržava naše partnere u maloprodaji, uključujući lokalne hotele, barove i restorane koji su otvorili vrata zajednici nakon vrlo izazovnog razdoblja za cijelu industriju i koji su uvijek bili u središtu naših aktivnosti”.

Lansiranje manifesta popraćeno je drugom fazom pomoći zajednici koja se ogleda u opsežnim aktivnostima s kojima Coca-Cola želi pomoći ugostiteljskom sektoru i svojim HoReCa partnerima:

Potpora HoReCa partnerima odvija se kroz izdvajanje dodatnih sredstava i ekspertize koja omogućuje ugostiteljima kreiranje vlastitih oglasa preko inovativne digitalne platforme Ad Creator. Nakon što ugostitelji kreiraju oglase, Coca-Cola ih sponzorira i promovira na online kanalima. Oglasi se na individualiziran način dijele na online kanalima i pomažu ugostiteljima komuniciranje vlastite ponude ili jednostavno pozivaju goste u svoje hotele, restorane ili barove. Ova vrsta potpore dostupna je za 800 ugostiteljskih objekata u Republici Hrvatskoj.

Za dio partnerskih ugostiteljskih objekata kreirani su posebni suncobrani s integriranim dispenzerima za dezinfekciju ruku čime se umanjuju troškovi nastali prilagodbom mjerama za borbu protiv Covid-19.

Ova Coca-Cola je na nas – Nakon dužeg perioda u kojem smo ostali bez mnogo stvari koje smo uzimali zdravo za gotovo, vraćamo se starim navikama. Život u zatvorenom naučio nas je da budemo oprezniji, ali i otvoreniji nego ikad. Željni prijatelja, žedni druženja – vrijeme je da opet zajedno nazdravimo. Zato je pokrenuta promocija “Ova Coca-Cola je na nas” s kojom potrošači mogu osvojiti besplatnu Coca-Colu ili Coca-Colu Zero u svom omiljenom kafiću. Informacije o preuzimanju kupona za besplatnu Coca-Colu i popis ugostiteljskih objekata dostupni su na:

https://www.coca-cola.hr/promocije/ova-coca-cola-je-na-nas. 

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju