Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Macroscelides micus

Otkrivena je nova vrsta - Velik je 19 centimetara i u rodu je sa SLONOVIMA

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nova vrsta sisavca otkrivena u pustinji zapadne Afrike izgledom podsjeća na dugonosog miša, ali je genetski više u rodu sa slonovima, izjavio je jedan kalifornijski znanstvenik koji je pomogao identificirati malenog stvora.

Nova vrsta slonovske rovke, koja je dobila ime Macroscelides micus, naseljava drevnu vulkansku formaciju u Namibiji i ima crveno krzno koje joj pomaže da se stopi s bojom okoliša, rekao je John Dumbacher, jedan od biologa koji stoje iza otkrića.

Pročitajte i ovo PR ZANIMLJIVOSTI Politika ga ne zanima, ali spremno poručuje: Volim i ljevicu i desnicu! Slika nije dostupna I već su na popisu ugroženih... Solomonsko otočje: Otkrivena nova vrsta štakora, toliko su veliki da zubima otvaraju kokosove orahe

Genetsko testiranje životinjice, koja teži do 28 grama i dugačka je 19 centimetara zajedno s repom, otkrilo je da je njezin DNK više nalik onome većih sisavaca.

"Pokazalo se da je to stvorenje, koje izgleda i ponaša se kao rovke koje su se razvile u Africi, više u rodu sa slonovima", kazao je Dumbacher, kurator za ptice i sisavaca u kalifornijskoj Akademiji znanosti u San Franciscu. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene