Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Nova vrsta sisavca otkrivena u pustinji zapadne Afrike izgledom podsjeća na dugonosog miša, ali je genetski više u rodu sa slonovima, izjavio je jedan kalifornijski znanstvenik koji je pomogao identificirati malenog stvora.


Nova vrsta slonovske rovke, koja je dobila ime Macroscelides micus, naseljava drevnu vulkansku formaciju u Namibiji i ima crveno krzno koje joj pomaže da se stopi s bojom okoliša, rekao je John Dumbacher, jedan od biologa koji stoje iza otkrića.

Vezani članci Slika nije dostupna Lukavo, nema što: Osmislio je genijalnu klopku za miševe Slika nije dostupna Bacila je štakora zmiji da je nahrani, a oni postali prijatelji

Genetsko testiranje životinjice, koja teži do 28 grama i dugačka je 19 centimetara zajedno s repom, otkrilo je da je njezin DNK više nalik onome većih sisavaca.

"Pokazalo se da je to stvorenje, koje izgleda i ponaša se kao rovke koje su se razvile u Africi, više u rodu sa slonovima", kazao je Dumbacher, kurator za ptice i sisavaca u kalifornijskoj Akademiji znanosti u San Franciscu. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook