Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Baumgartner je, prema svemu sudeći, sletio na lokaciju tek nekoliko kilometara od Roswella, mjesta iz kojeg se i vinuo u nebeske visine ne bi li izveo povijesni skok s ruba svemira.


Austrijski pustolov Felix Baumgartner u svoju je povijesnu misiju krenuo iz Roswella u New Mexicu, mjesta poznatog po legendama o NLO-ima i 'malim zelenima'.

>> VIDEO Pogledajte skok kako ga je vidio Felix: 'Mislio sam da će mi oči ispasti iz glave'

Vezani članci Let borbenih aviona, ilustracija (Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL) Lete borbeni zrakoplovi: Moguće probijanje zvučnog zida u ovim dijelovima Hrvatske Slika nije dostupna 'Ludi' Austrijanac skočio s 29 kilometara visine!

Nakon probijanja zvučnog zida i još nekoliko svjetskih rekorda, na čvrsto tlo se vratio ne tako daleko od mjesta polijetanja.

U Red Bull Stratosu same koordinate mjesta slijetanja nisu objavili, no jedan od korisnika servisa 'Yahoo Answers', čovjek očigledno upoznat s New Mexicom i okolicom Roswella, s priličnom dozom preciznosti pojasnio je gdje je Baumgartner ponovno dodirnuo tlo.

Kao izvrstan poznavatelj terena i tamošnjih prometnica, a na temelju snimki koje su obišle svijet, zaključio je gdje je najvjerojatnije bilo mjesto slijetanja i čak dao procjenu koordinata.

Kada se te koordinate 'ubace' u Google Maps, postaje jasno da je riječ o poziciji tek nekoliko kilometara istočno od Roswella.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook