Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nema bolje rekreacije

Osmislio aerobik baziran na kućanskim poslovima!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ako želite biti u formi a nemate vremena za tjelovježbu onda je aerobik baziran na kućanskim poslovima idealan za vas. Program je osmislio Steve Markovich koji na taj način vježba već 16 godina.

57-godišnjak iz Crescent Springsa u Kentuckyju uspio je osmisliti tjelovježbu od koje srce kuca brže a koja se sastoji od kućanskih poslova poput usisavanja i pranja prozora.  

Pročitajte i ovo Tvornica namještaja - 1 PROIZVOD S IDENTITETOM Pioniri hrvatskog namještaja: Kako je tvrtka iz Zagorja očarala francuskog premijera PR KATALOG PRIMA INTERIJERI 2020. Doris i Luka pronašli inspiraciju u novom PRIMA interijeri katalogu

Markovich tvrdi kako je usisavač 'najsvestraniji' stroj za vježbanje. Pronašao je način kako kombinirati čučnjeve, iskorake, raskorake, sklekove, izvijanje, istezanje i druge vježbe dok čisti podove. Steve kaže kako tijekom kućanskih poslova sagori toliko kalorija da si povremeno može dozvoliti i obilne porcije poslastica poput primjerice, sladoleda od vanilije s preljevom od kikiriki maslaca.

No, najzanimljiviji od svih Markovichevih poteza je nedvojbeno - dizanje kauča. Digne kauč jednom rukom a drugom usisava ispod njega. Potom su tu 'high kick' udarci koji zatvara vrata kuhinjskog ormarića, ruksak pun knjiga kojeg nosi na leđima dok kosi travnjak ili usisava, itd.

'Znam da mnogima izgledam smiješno', priznaje Steve, ali ne odustaje od svoje rekreacije. 2002. godine je napravio video snimku svojih 'vježbi' i za 20 dolara je prodavao putem svoje internet stranice. Čak je napisao i knjigu o zdravoj prehrani i tjelovježbi. DVD se baš ne prdaje, a knjiga nije objavljena. Ljudi su naime, prilično skeptični prema njegovim vježbama. Kathleen Burke iz Illinoisa koja je kupila DVD prije nekoliko godina se primjerice boji da joj se noge kauča izlizati ako ga bude koristila kao spravu za dizanje. Čak i Markovicheva supruga radije vježba u teretani. Kaže kako je suprugov aerobik 'sladak', ali ne misli da će na njemu zaraditi bogatstvo. No, Markovich ne planira odustati. Trenutno razmišlja o reality showu.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene