Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Izbor posljednjeg jela za zatvorenike osuđene nasmrt može pokazati koliko se krvio ili nevino osjećaju, pokazala je studija.


Istraživači u SAD-u otkrili su da oni osuđenici na smrt koji vjeruju da su nedužni jedu manje hrane ili čak izbjegavaju posljednji obrok, piše Daily Mail.

Vezani članci Migranti formirali novi kamp u šumama u Velikoj Kladuši - 6 Koliko smo tolerantni prema migrantima? Evo gdje je Hrvatska na ljestvici Istraživači dronom snimili velikog kita u Jadranu - 4 Veličanstveni gorostasni kit plivao uz brod, snimljen i dronom: "Okrenula se na bok, pokazala nam je trbuh"

Oni koji su prihvatili krivnju traže u prosjeku trećinu više kalorija. Istraživači su svoju tezu dokazali analizirajući 247 obroka osuđenika na smrti u razdoblju između 2002. i 2006. godine.

2,7 puta bila je veća vjerojatnost da će oni koji su poricali krivnju odbiti jelo, od onih koji su priznali da su krivi.

POGUBILI GA NOVOM INJEKCIJOM: 'Idem na nebo, vidjet ćemo se tamo kad dođete'

Otkrili su da su, oni koji su prihvatili krivnju, pa čak se i ispričali onima kojima su nanijeli štetu, tražili 34 posto više kalorija te se nisu ustručavali tražiti brandiranu hranu ili hranu za utjehu.

'Sve veća jeziva fascinacija s posljednjom brojkom nudi uvid u želju za konzumacijom onoga čija je procjena u budućnost ravna nuli', rekao je Kevin Kniffin sa Sveučilišta Cornell.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook