Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Tajna u obrocima

Osuđenici na smrt: Ono što jedu otkriva koliko se krivima osjećaju

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Izbor posljednjeg jela za zatvorenike osuđene nasmrt može pokazati koliko se krvio ili nevino osjećaju, pokazala je studija.

Istraživači u SAD-u otkrili su da oni osuđenici na smrt koji vjeruju da su nedužni jedu manje hrane ili čak izbjegavaju posljednji obrok, piše Daily Mail.

Pročitajte i ovo Hrvoje Krešić U Dnevniku Nove TV Ne propustite posljednje i najrelevantnije predizborno istraživanje Crobarometar 25.03.2024. - 2 DONOSI DNEVNIK NOVE TV Novi Crobarometar: Istraživanje otkriva je li Milanović uspio srušiti rejting HDZ-u i koga bi građani radije za premijera

Oni koji su prihvatili krivnju traže u prosjeku trećinu više kalorija. Istraživači su svoju tezu dokazali analizirajući 247 obroka osuđenika na smrti u razdoblju između 2002. i 2006. godine.

2,7 puta bila je veća vjerojatnost da će oni koji su poricali krivnju odbiti jelo, od onih koji su priznali da su krivi.

POGUBILI GA NOVOM INJEKCIJOM: 'Idem na nebo, vidjet ćemo se tamo kad dođete'

Otkrili su da su, oni koji su prihvatili krivnju, pa čak se i ispričali onima kojima su nanijeli štetu, tražili 34 posto više kalorija te se nisu ustručavali tražiti brandiranu hranu ili hranu za utjehu.

'Sve veća jeziva fascinacija s posljednjom brojkom nudi uvid u želju za konzumacijom onoga čija je procjena u budućnost ravna nuli', rekao je Kevin Kniffin sa Sveučilišta Cornell.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene