Obavijesti Video Pretražite Navigacija
OGLAS

Okreni na sjever – vrijeme je za aktivan vikend u bajkovitoj prirodi Varaždinske županije

PR
PR Siniša Sović
Aktualno Galerija PR PR Foto: Dejan Henčić PR PR Foto: Siniša Sović PR PR Foto: TZG PR PR Foto: Siniša Sović +2 PR Galerija 1/7 >>
Kako bi se istinski opustili mnogima je potrebno prvo istinski se umoriti. Idealno, planinarenjem, bicikliranjem, veslanjem, istraživanjem prirodnih ljepota.

 Znate li da bez imalo iskustva možete letjeti paragliderom? Paragliding u tandemu s pilotom, s uzletišta na Ravnoj gori omogućuje jedinstveno uživanje u prekrasnom pejzažu brežuljaka, šuma, rijeka i sela.
Ukoliko niste skloni povisiti adrenalin, prepustite se šetnji kroz Park-šumu Trakošćan i uz pogled na dvorac uživajte u prekrasnoj atmosferi romantičarskog perivoja iz 19. stoljeća.

PR PR (Foto: Dejan Henčić)

Ni mnogi Varaždinci nisu svjesni međunarodnog značaja rijeke koja je dio Regionalnog parka Mura-Drava i budućeg UNESCO-vog rezervata biosfere. Dravska park šuma nije samo najbliža zelena oaza za Varaždince željne opuštanja, već dio nacionalne ekološke mreže, zahvaljujući raznovrsnosti flore i faune.
A znate li koja je najistaknutija gora sjevernog dijela Hrvatske? Ivančica mami planinare i ljubitelje prirode gorskim čistinama i cvjetnim livadama. Ovdje možete uživati planinarenjem brojnim označenim stazama.
Možete se bezbrižno upustiti i u brojne druge aktivnosti. Najpopularnije su rafting ili veslanje na Dravi, kao i lov i ribolov. Iskusite užitak savladavanja riječnih rukavaca s veslom u ruci ili doživite priču vode kroz još uvijek nedirnutu prirodu riječnog krajolika, s ribolovnim štapom.

PR PR (Foto: Siniša Sović)

Ipak, jedna je aktivnost osobito razvijena u Varaždinskom kraju, a to je biciklizam. Bogatstvo prirodnih i kulturnih atrakcija, razvijenost cikloturističke mreže, ali i blizina važnih međunarodnih ruta donijeli su Varaždinu istaknuti status među ljubiteljima istraživanja prirodnih atrakcija na dva kotača.

Kako bi uživali u rutama i destinacijama Varaždinske županije, savršena baza za vikend istraživanje je smještaj u jednoj od Kuća za odmor s pričom“, Svaka od 70-ak kuća koje nose ovaj prestižni epitet, svojom lokacijom i uređenjem, predstavljaju boravak koji je atrakcija sam po sebi.

PR PR (Foto: TZG)

Uz riješen idealan smještaj, možete se opustiti i uživati u najužitnijoj kulturi, kulturi stola. Kad stol ukrase tradicionalni okusi varaždinskog zelja, buče, hajdinog brašna, tanjuri počinju veselo zvoniti. Nježne, hrskave, pune života, sve namirnice se ostvaruju u receptima.

PR PR (Foto: TZG)

Vabučin, vidovečki gibanik, kučanski koščičjak, trnovečka makovnjača, ovdje se uživaju oduvijek. Samostalno ili uz „Pureka z Bednje“, ponosnog čuvara varaždinskih brega i krunu svake blagdanske gozbe.
Udahnite mirisna polja, plemenite šume i ispunite srce čistim, slatkim zrakom hrvatskog sjevera.

PR PR Foto: PR PR PR Foto: PR

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene