Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Dva su se Nijemca dosjetila kako pomoći svima onima koji trebaju iz sebe izbaciti svu ljutnju i bijes.


Dva poduzetnika iz Njemačke smislila su način na koji će ljudi moći izbaciti svu ljutnju iz sebe i to uz pomoć telefona. Da budemo precizniji, osmislili su telefonsku liniju za psovanje, poznatiju kao 'Schimpf-los'. Kad ljuti građani nazovu tu liniju, javi im se operater koji sasluša sve njihove psovke i neukusne komentare, neovisno o tome kome su upućeni.

'Mi ne želimo suditi ljudima koji su ljuti', rekao je Ralf Schulte, poduzetnik koji je zajedno sa svojim kolegom i prijateljem Alexanderom Brandenburgerom osmislio ovu liniju. 'To se događa i prirodno je, a pozivom na naš broj, građani mogu iz sebe izbaciti svu ljutnju i bijes'.

>> Psovanje može podići toleranciju na bol

Inspiraciju su pronašli u svojoj stresnoj dnevnoj rutini, a ideju vide kao način pružanja usluge koja bi ljudima trebala pomoći da izbjegnu izljeve bijesa na poslu ili kod kuće, piše Reuters. 'Ako ste pod stresom zbog posla, vaš partner koji vas čeka doma može ispaštati zbog toga, iako nije kriv', rekao je 41-godišnji Schulte.

Posebno je zanimljivo da operateri pokušavaju potaknuti sve one koji nisu toliko odvažni da izbace svu ljutnju iz sebe, pa tako one koji mucaju ili nemaju 'kreativne' psovke operateri nastoje razljutiti. Usluga košta 1,49 eura po minuti i tu cijenu, obzirom na to kakav teret skidaju s leđa građana, smatraju potpuno prihvatljivom.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Vezani članci Hitna pomoć Zbog kvara na sustavu ne radi broj 112, objavljeni privremeni brojevi za hitne slučajeve Telefon (Foto: Guliver/Thinkstock) Riječani u samoizolaciji ne mogu do epidemiologa: "Došlo je do zagušenja, uvodimo nove brojeve"