Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Umjesto da tinejdžere plaše jezivim prikazima, autori su im temu o ovisnosti odlučili približiti kroz zanimljive kontraste.


Poljske vlasti upravo su se dale u veliku kampanju kojoj je cilj upozoriti tinejdžere na opasnosti od droga, alkohola i nikotina. Snimljena rješenja su postala zapažena i na brojnim društvenim mrežama, u prvome redu zato što su autori kroz spotove pokušali progovoriti jezikom mladih.

Vezani članci Lady Gaga i Marina Abramovič (Foto: Getty Images) Srpska umjetnica spasila Lady Gagu iz pakla droge: "Trčala je gola kroz neku travu" Katie Price (Foto: Profimedia) Pijanu je izbacili iz noćnog kluba: "Ponašala se kao u najgoroj noćnoj mori"

Drugim riječima, umjesto da tinejdžere plaše jezivim prikazima, kao što se to uglavnom čini kada na red dođe tema o ovisnosti, autori su se poslužili zanimljivim kontrastima začinjenim mrvicom humora.

U nekim su prikazima uspjeli više, u nekima manje, ali su jasnu poruku poslali - da u zlouporabi droga i pretjeranom konumiranju alkohola nema ništa cool. Baš naprotiv.