Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Umjesto da tinejdžere plaše jezivim prikazima, autori su im temu o ovisnosti odlučili približiti kroz zanimljive kontraste.


Poljske vlasti upravo su se dale u veliku kampanju kojoj je cilj upozoriti tinejdžere na opasnosti od droga, alkohola i nikotina. Snimljena rješenja su postala zapažena i na brojnim društvenim mrežama, u prvome redu zato što su autori kroz spotove pokušali progovoriti jezikom mladih.

Vezani članci Pronađena droga u Poreču (Foto: PU Istarska) Mladić neregistriranim autom bez vozačke dilao drogu po Istri, uhvatila ga policija Blaženka Divjak, ministrica znanosti i obrazovanja (Foto: Dnevnik.hr) Ministri o poskupljenju alkohola i cigareta: "To me neće posebno pogoditi, nikad nisam bila pušač"

Drugim riječima, umjesto da tinejdžere plaše jezivim prikazima, kao što se to uglavnom čini kada na red dođe tema o ovisnosti, autori su se poslužili zanimljivim kontrastima začinjenim mrvicom humora.

U nekim su prikazima uspjeli više, u nekima manje, ali su jasnu poruku poslali - da u zlouporabi droga i pretjeranom konumiranju alkohola nema ništa cool. Baš naprotiv.