Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Umjesto da tinejdžere plaše jezivim prikazima, autori su im temu o ovisnosti odlučili približiti kroz zanimljive kontraste.


Poljske vlasti upravo su se dale u veliku kampanju kojoj je cilj upozoriti tinejdžere na opasnosti od droga, alkohola i nikotina. Snimljena rješenja su postala zapažena i na brojnim društvenim mrežama, u prvome redu zato što su autori kroz spotove pokušali progovoriti jezikom mladih.

Vezani članci Policija, ilustracija (Foto: Pixsell,Duško Jaramaz) Policajac morao pucati u psa dok su privodili dvojicu mladića: Zatekli ih kako zalijevaju stabljike kanabisa Slika nije dostupna Hrvatski tinejdžeri previše piju i puše: 'Sramote našu generaciju'

Drugim riječima, umjesto da tinejdžere plaše jezivim prikazima, kao što se to uglavnom čini kada na red dođe tema o ovisnosti, autori su se poslužili zanimljivim kontrastima začinjenim mrvicom humora.

U nekim su prikazima uspjeli više, u nekima manje, ali su jasnu poruku poslali - da u zlouporabi droga i pretjeranom konumiranju alkohola nema ništa cool. Baš naprotiv.