Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Umjesto da tinejdžere plaše jezivim prikazima, autori su im temu o ovisnosti odlučili približiti kroz zanimljive kontraste.


Poljske vlasti upravo su se dale u veliku kampanju kojoj je cilj upozoriti tinejdžere na opasnosti od droga, alkohola i nikotina. Snimljena rješenja su postala zapažena i na brojnim društvenim mrežama, u prvome redu zato što su autori kroz spotove pokušali progovoriti jezikom mladih.

Vezani članci Kola hitne s otvorenim vratima Vozač hitne zaboravio zatvoriti vrata, posljedice su mogle biti i puno gore Upozorenja na cigaretama (Foto: Dnevnik.hr) Njemački znanstvenici na pragu otkrića koje bi moglo promijeniti duhansku industriju, ali postoji kvaka

Drugim riječima, umjesto da tinejdžere plaše jezivim prikazima, kao što se to uglavnom čini kada na red dođe tema o ovisnosti, autori su se poslužili zanimljivim kontrastima začinjenim mrvicom humora.

U nekim su prikazima uspjeli više, u nekima manje, ali su jasnu poruku poslali - da u zlouporabi droga i pretjeranom konumiranju alkohola nema ništa cool. Baš naprotiv.