Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Kanadska rock grupa Blurred Vision skrenula je pažnju na sbe prepjevom poznate pjesme Pink Floyda 'Another Brick In The Wall' koja je ovaj put posvećena iranskom predsjedniku, Mahmudu Ahmadinedžadu.


Protestna pjesma kojom je svojedobno Roger Waters izazvao veliku pažnju javnosti svoju je novu verziju dobila zahvaljujući činjenici kako sukreativni dvojac iz grupe Blurred Vision braća Sohl and Sepp Iranci koji su u još kao djeca s roditeljima prebjegli u Kanadu. Njihov prepjev poznate pjesme Pink Floyda postao je simbol otpora mladih Iranaca.

Vezani članci Festival vatre u Iranu - 1 U proslavi festivala vatre poginulo troje ljudi, više od tisuću ih je ozlijeđeno. Policija uhitila 25 osoba Joe Biden Bidenova vlada uvela prve sankcije Iranu: "Koristit ćemo se svim prikladnim sredstvima da krivci za povredu ljudskih prava odgovaraju"

>> Pink Floyd tuži diskografsku kuću EMI

>> Roger Waters dovodi 'The Wall' u Zagreb

'Željeli smo kao umjetnici dati neki svoj obol čitavoj situaciji u našoj zemlji u kojoj smo rođeni i u kojoj znamo kakva je situacija. Nakon što smo napisali ovu pjesmu dobili smo puno podrške iz Irana i to nam je jako drago', izjavio je pjevač Sepp. Blurred Vision su podršku dobili i od samog Rogera Watersa, a njihova verzija čuvene pjesme se zove 'Ayatollah, Leave Those Kids Alone' i govori protiv restrikcija kakve se događaju u Iranu.