Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Kako je umrla?

Obiteljska pisma razriješila zagonetku staru 116 godina!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Surpuga pisca Oscara Wildea, Constance, sa svojim je bratom razmijenila ukupno 130 pisama koja, između ostalog, otkrivaju tajnu njezine iznenadne smrti.

Iznenadna smrt supruge poznatog pisca Oscara Wildea, u dobi od 40 godina, zagonetka je na koju se pokušava pronaći odgovor već 116 godina. Različite teorije su se pojavljivale; od toga da joj je oštećena kralježnica nakon što je pala niz stepenice pa to toga da je od supruga dobila sifilis. Misterij je napokon riješen, piše The Guardian.

Naime, Merlin Holland, Wildeov unuk, objelodanio je obiteljska pisma iz kojih se može zaključiti od čega je umrla Constance Wilde. Naime, u njima se navode simptomi koji se danas povezuju s multiplom sklerozom. No, očito je dvojica tadašnjih njezinih liječnika nisu bili u stanju dijagnosticirati iako je multipla skleroza tada bila prepoznata kao bolest.

Pročitajte i ovo Pogreb žrtve nasilja na Zapadnoj obali Na Zapadnoj obali Izraelski doseljenici u valu nasilja ubili dvojicu mladih Palestinaca Zdravko Strižić nakon kratke i teške bolesti Preminuo novinar Zdravko Strižić

25 godina Rushdijeve fetve: Što su mu donijeli Sotonski stihovi?

Constance se liječila kod neimenovanog njemačkog doktora koji ju je liječio vrućim kupkama i strujom te kod Talijana Luigia Maria Bossija koji je vjerovao kako neurološke i mentalne bolesti može liječiti ginekološkim operacijama. Nakon jedne takve Constance je pala u komu i umrla. Bossija je na kraju ubio muž jedne od pacijentica koja je također umrla od njegovog noža.

Constance se udala za Oscara Wildea 1884., no nakon što je završio u zatvoru zbog homoseksualnosti 1895. pobjegla je s njihova dva sina u Europu, a prezime je promijenila u Holland.
 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene