Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Od sada će svi klijenti Splitske banke, ali i klijenti ostalih banaka, moći uplaćivati donacije prema udruzi Naš Hajduk putem usluge SEPA izravnog terećenja.


Vezani članci Slika nije dostupna AZTN odobrio OTP banci kupnju Splitske banke Slika nije dostupna OTP banka kupuje Splitsku banku

Splitska banka d.d. je prva banka u Hrvatskoj koja je usvojivši SEPA standarde zadovoljila sva SEPA pravila i potpisala s primateljem plaćanja, u ovom slučaju - udrugom „Naš Hajduk“, ugovor o novom proizvodu na tržištu: SEPA izravno terećenje.

Naime, nakon što je 5. lipnja 2017. godine započela primjena usluga SEPA-e - izravno terećenje, koje pravnim osobama omogućava da izravna terećenja kojima korisnici plaćaju njihove usluge provode jednostavno i brzo, Splitska banka je kao prva banka u Hrvatskoj potpisala ugovor o izravnom terećenju upravo s udrugom „Naš Hajduk“ po pravilima SEPA-e (jedinstvenog područja plaćanja u eurima).


Iako je u Hrvatskoj plaćanje izravnim terećenjem prisutno već 17 godina, novi SEPA standard SDD donosi promjenu u obradi naloga izravnih terećenja i pojednostavljen proces plaćanja te je sada primatelju platnih naloga dovoljno ugovoriti ovu uslugu samo s jednom bankom, neovisno o tome u kojoj banci u Hrvatskoj platitelji usluga imaju račune. Splitska banka je, zadovoljivši sve uvjete s jedne strane, u suradnji s udrugom „Naš Hajduk“ koja je obavila i zadovoljila sve potrebne tehničke preduvjete s druge strane u rekordnom roku, omogućila svim članovima udruge da na jednostavan način sudjeluju u doniranju Udruge.


To znači kako će od sada svi klijenti Splitske banke, ali i klijenti ostalih banaka, moći uplaćivati donacije prema udruzi „Naš Hajduk“ putem usluge SEPA izravnog terećenja, a novost je da ovaj novi proizvod omogućuje i pravnim osobama sklapanje ugovora o izravnom terećenju, u ovom slučaju s udrugom „Naš Hajduk“. Također, želimo naglasiti kako sve fizičke osobe donatori ovu uslugu ugovaraju izravno s udrugom „Naš Hajduk“, bez dolaska u poslovnice Splitske banke.