Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Postoji samo 14 primjeraka

Novčić od 1 centa iz 1792. prodan za 1,15 milijuna dolara

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Dražba održana prošlog tjedna u aukcijskoj kući Heritage u predgrađu Chicaga pokazala je da novčić od 1 centa može vrijediti čak 1,15 milijuna dolara, ako je iskovan 1792. godine.

Skupina neimenovanih investitora kupila je skupocjeni cent preko svog predstavnika Kevina Liptona iz Kalifornije na dražbi održanoj u četvrtak navečer u kongresnom centru Schaumburg, prenijeli su američki mediji.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Ima 70 kilograma Skeleton 50 Cent smršavio do neprepoznatljivosti! Slika nije dostupna Susan sve popularnija Lady Gaga i 50 Cent žele snimiti duet sa Susan Boyle

>> Lovac na blago našao 52 tisuće kovanica

Novčić je od bakra koji omata jezgru izlivenu od srebra, kako bi kovanica bila teža. Na jednoj strani novčića je simbol Amerike, Miss Liberty - statua slobode, okružena natpisom: "Sloboda majka znanosti i industrije". Na drugoj strani je otisnut natpis" Sjedinjene Američke Države - jedan cent".

Direktor aukcijske kuće Heritage Todd Imhof rekao je da 200 godina nakon što je iskovana ta serija novčića, na svijetu postoji samo 14 poznatih primjeraka. Prodana kovanica nikad nije bila u opticaju zbog čega je u vrlo dobrom stanju, dodao je Imhof.

Isti takav novčić od 1 centa iz 1792. godine posljednji je put prodan na javnoj dražbi 1974. za 105.000 dolara.  (Hina)

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene