Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Znanstvenici smatraju da su pronašli najstariju doseljeničku priču svih vremena, ona koja kaže da smo svi napravljeni od – zvijezda.


Česta je uzrečica o postojanju zvijezda u našim očima. I u našim srcima, prstima, cijelom tijelu. No ta je uzrečica potencijalno i više od toga i možda smo svi mi došli iz galaksije koja je daleko, daleko od nas, prenosi MMN.

Vezani članci Ante Radonić Neobične pojave na nebu: "Uvijek je nekoliko satelita blizu Hrvatske, gore ih je već 3000" Slika nije dostupna Našu galaksiju očekuje sudar

Nova revolucionarna studija ukazuje na to da pola atoma koji čine ljudsko tijelo doslovno potječe s Mliječne staze.

Ti atomi, tvrde znanstvenici sa Sveučilišta Northwestern, nasilno su prostrujali u prostoru od eksplodirajućih zvijezda do drugih dijelova svemira.

Vjeruje se da je Mliječna staza nastala prije oko 13 milijardi godina. Njezini građevni blokovi smatraju se elementima koji se neprestano recikliraju, većinom vodik i helij.

"Sve organske tvari s ugljikom proizvedene su izvorno u zvijezdama", rekao je Chris Impey, astronom na Sveučilištu u Arizoni. "Svemir je izvorno bio vodik i helij, ugljik je napravljen kasnije, više od milijarde godina".

Ta teorija oživljava citate i pjesme koje govore kako smo svi napravljeni od zvijezda, jer zapravo i jesmo.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI
Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju