Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Teorija o kiši glista ima nekoliko, no fenomen je i dalje neobjašnjiv.


Meteorolozi i biolozi zaprepašteni su kišom glista koje su pale s neba u sjevernoj
Norveškoj.

Norveški portal The Local objavio je kako je učitelj Karstein Erstad primijetio neobičnu pojavu dok je bio na skijanju u planinama.

'Vidio sam na tisuće glista po snježnom pokrivaču. Prvo sam mislio da su mrtve, no bile su itekako žive', ispričao je Erstad koji je mislio da su gliste dogomizale negdje iz blizine. No, snijeg visine od pola metra bio je netaknut.

Vezani članci Požega pod vodom (Foto: pozega.eu) - 1 Požega pod vodom: Pala obilna kiša i tuča veličine lješnjaka, poplavljena dvorišta i podrumi Nabujala Rječina (Foto: Pixsell,Goran Kovačić) - 1 Potopljeni Istra i Kvarner: U Medulinu u sat vremena pao mjesečni prosjek kiše

FOTO Ženi u Kanadi izvadili 120 crva iz očiju i nosa

Ovo nije prvi put da su crvi pali s norveškog neba. Slični su slučajevi zabilježeni u Moldeu i Bergenu. Jedna od teorija je da ih je podignuo zračni vrtlog te da su pali kilometrima dalje. Druga je teorija da je gliste 'pokupila' vodena pijavica, koja putuje s mora na kopno.

Sličan slučaj dogodio se i u Škotskoj 2011. godine kada je zbog kiše crva prekinuta nogometna utakmica. No, ne padaju s neba samo crvi. Zabilježeni su i slučajevi kada su s neba padale jabuke, ribe, žabe.

Usprkos teorijama, ovaj fenomen ipak i dalje ostaje misterij, piše Independent.
 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook