Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Najmlađa slikarica

Njezine slike koštaju između 4 i 14.000 dolara!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Svjetska senzacija u svijetu umjetnosti je, vjerovali ili ne, 5-godišnja Aelita Andre koja je otvorila već svoju drugu samostalnu izložbu u New Yorku.

Njezin umjetnički stil već je privukao pozornost diljem svijeta, iza nje je jedna samostalna izložba, kao i titula najmlađe profesionalne umjentice ikad. Ona je 5-godišnja Aelita Andre.

Ovo čudo od djeteta već s 2 godine naslikalo je svoju prvu umjetninu. Njezina apstraktna umjetnost oduševljava kustose, a cijene umjetnina kreću se od 4 do 12 tisuća dolara! 'Volim sve boje! Sve! Čak i sivu, crnu i bijelu. No najdraže su mi crvena, plava i zelena, ali i srebrna i zlatna', kaže Aelita Andre koja slike obožava obožava slike zbog boja, njihovog izgleda i čarolije.

Posljednja izložba bila je prošle godine, a sve umjetnine prodale su se za manje od 7 dana, zato se s novom izložbom vratila već ove godine, i to s 22 umjetnine čije se cijene kreću od 4 do 12 tisuća dolara. Slike ne samo da su bogate bojama već se na njima nalaze i malene plastične igračke, stvarne i imaginarne. 'Izgledaju poput svemira, i nisu stvarni i realni. To je zapravo svemir koji ne izgleda kao svemir, već izgleda apstraktno', kaže Aelita.

Upravo tako izložba je nazvana - Tajni svemir, a donosi pogled u dječju maštu. Osim slikanja, poput svakog djeteta voli i igračke. 'Volim igračke, ako su jednorozi, jer su oni najbolja stvorenja, obožavam ih', kaže djevojčica.

Iako ima tek 5 godimna stručnjaci za njezin rad kažu da je promišljen i dobro komponiran. 'Ona je na neki način premostila prazninu između apstraktnog i realizma. Na neki način stvara svoj svemir, svoj svijet u koji uključuje životinje, vile, leptire, insekte', kaže Angela di Bello, direktorica galerija.

Ispred ovog čuda od djeteta svakako je svijetla budućnost. Neki stručnjaci već sad je uspoređuju sa slavnim umjetnikom poznatim po apstraktnim umjetninama - Jacksonom Pollockom

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene