Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Nije mu se otvorio padobran, spasio se par sekundi od doskoka!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Na međunarodnoj vojnoj vježbi Anakonda-16 sudjelovalo je i 276 hrvatskih vojnika.

Neimenovani poljski vojnik uspio se spasiti unatoč tome što mu je tijekom skoka zakazao padobran. Čovjek je, srećom, do kraja ostao priseban te je, tek kojih dvadesetak metara zemlje, dočekao otvaranje rezervnog.

Pročitajte i ovo Ilustracija izazvali bijesne reakcije "Što je s ljudima? To je tako opasno": Deseci posjetitelja festivala uperili lasere u putnički avion Ilustracija Boeingova avion kojemu su otpala vrata Drama u zraku Boeing u sve većim problemima: Avionu s više od stotinu putnika tijekom leta otpao dio krila

Zastrašujući incident su mobitelima zabilježili gledatelji koji su u poljski Torun došli promatrati Anakondu-16, međunarodnu vojnu vježbu na kojoj je sudjelovalo više od 30 tisuća pripadnika oružanih snaga iz 24 zemlje.

Među njima je, istaknimo, bilo i 276 pripadnika OSRH s pedesetak vojnih motornih vozila.

Poljski portali navode da je zrakoplov iz kojeg je vojnik iskočio letio na petstotinjak metara, a napominju i to da je identična nevolja nedugo potom zadesila i jednog američkog vojnika. Srećom, i on je na vrijeme uspio izvući rezervni padobran te sačuvati živu glavu.

U Torunu je u utorak je iz više od 30 zrakoplova C-17 Globemaster te C-130 Hercules iskočilo nešto manje od dvije tisuće vojnika.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene