Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Jak, jači, najjači...

Nevjerojatno: Vuče vlak od 150 tona!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Gomila ljudi okupila se na željezničkoj stanici u Kadamu, gradiću u blizini sirijskoga glavnoga grada Damaska, kako bi svjedočili pothvatu Adnana Ismaila al-Awada.

Naime, taj muškarac, koji se rekreativno bavi body-buildingom pripremao se za ovaj pothvat već duže vrijeme, a krajnji mu je cilj vlastitom snagom, povući vlak težak 150 tona.

Pročitajte i ovo Počele su pripreme za dolazak baterijskih vlakova baterijski vlakovi Počele pripreme za dolazak suvremenih vlakova, mogu voziti do 160 kilometara na sat Tri osobe pregazio vlak u Švedskoj Nisu ga vidjeli Velika tragedija u Švedskoj: Teretni vlak pregazio troje ljudi

'Sastavio sam stroj koji radi na principu mehaničkih pokreta. On započinje od nule i dolazi do visine od jednog metra. Dužine je 20 metara i teži od 2,5 tona. Naravno, ovaj pothvat pripremao sam mjesec dana, ali snagu treniram godinama na body-buildingu', rekao je Adnan.

Adnan je zauzeo startnu poziciju te svom snagom počeo vući vlak. Jedan od radnika na željeznici rekao je da takvo što još nikada nije vidio te kako je za to potrebna nevjerojatna snaga.

'Na početku je teško jer treba skupiti svu snagu za jedan pomak. Ta snaga bi se otprilike mogla mjeriti sa snagom više od 100 konja', kaže Mohamad Youssef.

Taj 33-godišnji muškarac do sada je vukao i 33 kamiona, prošle godine vukao je zrakoplov, a sljedeće godine planira povući brod.
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene