Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Ovo je divna priča o snažnoj vezi između stogodišnje kornjače i mladunca nilskog konja koji se ne odvajaju - zajedno jedu, kupaju se i šetaju. Oni su najbolji prijatelji!


Owen je nilski konj koji je preživio tsunami iz 2004. godine u Keniji, svoju je 'majku' i najboljeg prijatelja pronašao u sto godina staroj kornjači koja se nalazi u prihvatilištu za životinje u Mombassi, piše For Animals.

'Ovo je nevjerojatno. Mladunče nilskog konja posvojila je kornjača i to mužjak koji je star gotovo jedno stoljeće. Čini se kako je kornjača veoma sretna što je postala 'mama', rekla je Paula Kahumbu, ekologinja zadužena za Lafarge Park.

>> VIDEO: Kujica posvojila vuka i panteru

Ekologinja je kazala i kako je Owen bio istraumatiziran svime što mu se dogodilo te da je za njega morala pronaći surogat majku. Dodala je da vrlo sretna što je to kornjača i što se uspostavila snažna veza između njih. 'Oni plivaju, jedu i spavaju zajedno, a nilski konj slijedi kornjaču kao da mu je biološka majka.Ukoliko netko priđe kornjači, postane agresivan i štiti je kao svoju biološku majku', rekla je.

Nilski konji su jako društvene životinje i često ostaju uz majku i po nekoliko godina, a sudeći po onome koliko Owen voli svoju kornjaču, uz nju će zasigurno dugo i ostati.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Vezani članci Kenijska policija, ilustracija (Foto: AFP) Susjede probudio vrisak: Išao na WC i shvatio da mu je netko nakon noći pijančevanja odrezao - genitalije! Smrad, ilustracija (Foto: Martina Popovcic/PIXSELL) Sjednicu prekinuo "tihomir" zastupnika: "Nisam ja! Ne bih to mogao pred kolegama!"