Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nerazdvojni od prvog dana

VIDEO Stogodišnja kornjača posvojila nilskog konja!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ovo je divna priča o snažnoj vezi između stogodišnje kornjače i mladunca nilskog konja koji se ne odvajaju - zajedno jedu, kupaju se i šetaju. Oni su najbolji prijatelji!

Owen je nilski konj koji je preživio tsunami iz 2004. godine u Keniji, svoju je 'majku' i najboljeg prijatelja pronašao u sto godina staroj kornjači koja se nalazi u prihvatilištu za životinje u Mombassi, piše For Animals.

'Ovo je nevjerojatno. Mladunče nilskog konja posvojila je kornjača i to mužjak koji je star gotovo jedno stoljeće. Čini se kako je kornjača veoma sretna što je postala 'mama', rekla je Paula Kahumbu, ekologinja zadužena za Lafarge Park.

>> VIDEO: Kujica posvojila vuka i panteru

Ekologinja je kazala i kako je Owen bio istraumatiziran svime što mu se dogodilo te da je za njega morala pronaći surogat majku. Dodala je da vrlo sretna što je to kornjača i što se uspostavila snažna veza između njih. 'Oni plivaju, jedu i spavaju zajedno, a nilski konj slijedi kornjaču kao da mu je biološka majka.Ukoliko netko priđe kornjači, postane agresivan i štiti je kao svoju biološku majku', rekla je.

Nilski konji su jako društvene životinje i često ostaju uz majku i po nekoliko godina, a sudeći po onome koliko Owen voli svoju kornjaču, uz nju će zasigurno dugo i ostati.

Pročitajte i ovo Istraga masovnih grobnica u Keniji raste broj žrtava Izgladnjivali kako bi upoznali Isusa: Pronašli još 12 tijela kulta sudnjeg dana, pastor u pritvoru Ilustracija Slučaj iz Kenije Higijenski uložak razotkrio horor kojem su izložene radnice: ''Odmah se sve skidajte!''

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene