Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nije otišla na pauzu

Nevjerojatno: Izgubila posao jer je - previše radila!?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ako radiš premalo - čeka te gubitak posla. No ako radite prekovremeno i za to očekujete nagradu... Razmislite još jednom.

Sharon Smiley je 10 godina radila u jednot tvrtci iz Chicaga koja se bavi prodajom nekretnina. Sve dok jedan dan nije dobila otkaz. A dobila ga je jer nije otišla na pauzu za ručak već je to vrijeme provela radeći na projektu.

Pročitajte i ovo Ilustracija nepravomoćno Službenica godinama nije dolazila na posao u ministarstvo, a uredno joj isplaćivali plaću: Sud joj naredio da vrati novac Ilustracija Ocjena zaposlenika Ovo su najbolji poslodavci u Hrvatskoj, jedna vrsta kompanija napravila je znatan skok na ljestvici

Od tog dana je prošlo dvije godine i danas 48-godišnja Sharon napokon je dobila pravnu bitku protiv bivše tvrtke.

'Taj dan mi je prišao jedan od menadžera i rekao da odem na ručak. Ja sam mu rekla da nisam danas planirala ručati i da imam posla', ispričala je Sharon koju je nedugo nakon tog razgovora pozvao direktor za ljudske resurse i rekao joj da je povrijedila pravila tvrtke i Zakon o radu države Illinois te da je radom tijekom pauze za ručak 'bacila loše svjetlo na imidž tvrtke'.

Kako je otpuštena zbog 'vlastite pogreške' Smiley nije mogla dobiti ni naknadu za nezaposlene. Čak tri puta je izlazila pred odbor Zavoda za zapošljavanje i napokon je uspjela izboriti da se njezin slučaj nađe na sudu. Ipak, nije dovodila u pitanje otkaz, već samo naknadu za nezaposlene. Sud je presudio u njezinu korist i Zavod će joj isplatiti novac za mjesece kada nije radila. Srećom po nju, sada ima novi posao na kojem je zadovoljna.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene