Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Strah od krivolova

Nestala Putinova tigrica

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ruski aktivisti za zaštitu okoliša objavili su da je nestala rijetka sibirska tigrica kojoj je premijer Vladimir Putin osobno stavio ogrlicu s odašiljačem za satelitsko praćenje.

Vladimir Krever iz ruskog ogranka organizacije 'World Wildlife Fund' rekao je da naprava za satelitsko praćenje od sredina rujna ne odašilje signale, moguće zbog prestanka rada baterije, loma, ali i krivolova. Ruski je premijer prošle godine uz veliku medijsku pažnju pogodio petogodišnju tigricu puškom za omamljivanje i pomogao da joj se stavi ogrlica s odašiljačem. Posjetitelji njezine internetske stranice mogli su je pratiti dok je lutala ruskim dalekim istokom.

Pročitajte i ovo Nestala Danka Ilić Nestala djevojčica Prva izjava Dankina oca nakon nestanka djevojčice: Poslao tri poruke - o Danki, policiji i svojoj obitelji Nestala Danka Ilić Nestala djevojčica Dankini roditelji nakon razgovora napustili policijsku postaju: Jedan detalj upao je u oči

Putinova akcija bila je dio kampanje za zaštitu ugroženih sibirskih tigrova broj kojih je pao za 40 posto u ovom desetljeću zbog krivolova i gubitka staništa. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene