Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Ruski aktivisti za zaštitu okoliša objavili su da je nestala rijetka sibirska tigrica kojoj je premijer Vladimir Putin osobno stavio ogrlicu s odašiljačem za satelitsko praćenje.


Vladimir Krever iz ruskog ogranka organizacije 'World Wildlife Fund' rekao je da naprava za satelitsko praćenje od sredina rujna ne odašilje signale, moguće zbog prestanka rada baterije, loma, ali i krivolova. Ruski je premijer prošle godine uz veliku medijsku pažnju pogodio petogodišnju tigricu puškom za omamljivanje i pomogao da joj se stavi ogrlica s odašiljačem. Posjetitelji njezine internetske stranice mogli su je pratiti dok je lutala ruskim dalekim istokom.

Vezani članci BiH policija, ilustracija (Zoran Grizelj/PIXSELL) Tragičan kraj potrage: Mlada Dubrovčanka otišla na faks i više se nije javila. Pronašli su njeno tijelo u provaliji Slika nije dostupna Banja Luka: Nestala peticija namjenjena Putinu

Putinova akcija bila je dio kampanje za zaštitu ugroženih sibirskih tigrova broj kojih je pao za 40 posto u ovom desetljeću zbog krivolova i gubitka staništa. (Hina)