Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Bizarno

Nestala 1970., pokopana 1996., a 2011. pronađena živa i zdrava

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nakon 40 godina misterija je riješena. Lula Cora Hood koja je 1970. godine nakon obiteljske svađe napustila obitelj i nestala, pronađena je živa i zdrava.

Gđa. Hood je bila samohrana majka koja se nije mogla brinuti o kćeri Grace, sestri Joann i braći Owenu i Davidu. Sestri Hazel je dopustila da ih usvoji i posjećivala ih je redovito do jedne obiteljske svađe 1970. godine. Otišla je i više se nije vratila.

Pročitajte i ovo Nestala djevojčica Danka Misteriozan nestanak Susjed nestale djevojčice Danke: "Čuli smo dječji žamor... Jedno je dijete već bilo oteto" Mostarski Bruce Lee Misterija Nestao Bruce Lee iz Mostara: ''Sumnjam na dvojicu. Jean-Claude Van Damme ili Jackie Chan. Trećeg ne vidim''

Njezina kćer Grace Kivisto, koja je tada imala 15 godina, šokirala se kada je čula da je njezina 84-godišnja majka živa i zdrava i da živi u Jacksonvilleu na Floridi.

'Ne znam točno oko čega su se posvađali jer sam bila premlada, ali rečeno joj je da ode i to je i učinila. I nikad se nije vratila. Kada sam čula da je živa počela sam plakati. Još sam u šoku. Kao dijete samo misliš o tome kako te majka napustila, a kasnije sam shvatila da se nije mogla brinuti o nama', kazala je Grace.

1996. godine pronađeni su ljudski ostaci kod ciglane u Galensburgu u Illinoisu. Policija je bila uvjerena kako se radi upravo o nestaloj gđi. Hood i njezina obitelj je organizirala pokop. 'Imali smo i misu zadušnicu i oprostili se od nje', kazala je Grace.

No, prošli tjedan Grace je nazvala policija i rekla joj kako su naprednom DNK analizom otkrili kako ostaci pronađeni na ciglani ne pripadaju njezinoj majci.

Detektiv Jason Landers ponovno je otvorio slučaj i počeo tražiti gđu. Hood po njezinu prvom i srednjem imenu te datumu rođenja. 'Nekako sam imao osjećaj da ćemo je naći', kazao je Landers.

Istraga ga je dovela do grada Jacksonvillea. Kontaktirao je šerifov uredu vezi Lule Core koju je pronašao u njihovoj bazi podataka, uvjeren da se radi o pravoj osobi. I tako je i bilo.

'To jutro sam radila u vrtu. Došao je detektiv Landers i rekao mi da je pronašao moju majku na Floridi, živu i zdravu', kazala je Grace.

Od 30. lipnja Grace se često telefonski čuje s majkom, koja ima problema s pamćenjem i sjeća se svojih sestara i mjesta gdje je rođena, ali ne i kćeri. 'Pričamo kao stare prijateljice, ali kada sam je upitala sjeća li se mene rekla je 'ne'. Sjetila sam se koliko je voljela raditi goblene i ručne radove i da je uvijek imala iglu u ruci i rekla mi je da to i dalje radi', kazala je Grace koja jedva čeka posjetiti majku.  

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene