Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Globalno zatopljenje

NASA objavila nove podatke: I dalje rušimo temperaturne rekorde

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Iako nam se proteklog ljeta možda i nije činilo tako, 2014. godina bi na globalnoj razini mogla biti najtoplija godina otkako se bilježe temperaturni podaci.

Protekli rujan bio je najtopliji do sad zabilježen, tvrde u NASA-i. Ovaj podatak nastavlja se na trend rušenja temperaturnih rekorda u ovoj godini. Do sad su rekordi bili svibanj i kolovoz, a ako se ovako nastavi cijela 2014. godina mogla bi biti najtoplija otkako se bilježe ovi podaci.

Pročitajte i ovo Darijo Brzoja o vremenu u studenom - 2 Provjerite Darijo Brzoja donosi kakvo nas vrijeme očekuje za blagdan Svih svetih, ali i prognozu za cijeli studeni Slika nije dostupna Vruća jesen 'Lijepo i toplo vrijeme s malo oborina i u listopadu'

Otkrili kakav je čovjekov utjecaj na klimatske promjene

Klimatolozi su složni u jednom - iako su ovakvi temperaturni rekordi vrlo značajni, samo su jedan dio slagalice koja upućuje na dugoročan trend zatopljenja.

Posljednjih nekoliko mjeseci bilježi se impresivan temperaturni porast u velikim dijelovima Tihog i Indijskog oceana što je igralo veliku ulogu u rekordno visokim temperaturama.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene