Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Disciplinski postupak je pokrenut i protiv učenika koji se hihotao i snimao incident.


Neimenovani učenik tehnološkog instituta u ruskom gradu Nerjungriju bit će po hitnom postupku izbačen iz škole zato što je ponedjeljak udario svog profesora šakom u glavu.

Vezani članci Pornić (Foto: Screenshot/LiveLeak) Pornić se pojavio na projektoru usred nastave, učenici sve snimili Profesor je fizički nasrnuo na učenika koji ga je vrijeđao (Foto: screenshot/YouTube/Marland X) Profesoru će suditi: Istukao učenika koji ga je brutalno vrijeđao pred cijelim razredom

Incidentu je prethodio sukob oko slušanja glazbe na satu, odnosno to što je učenik odbijao skinuti slušalice s ušiju unatoč tome što je profesor to više puta od njega zatražio.

Jednom nakon što mu je prekipjelo, profesor je slušalice prilično grubo s učenika skinuo sam, na što je mladi nasilnik odgovorio napadom.

Šaketanju u razredu tu nije bio kraj, pa snimka otkriva i to da su školske kolege stale u obranu profesora, odnosno da su mladog nasilnika izbacile sa sata.

Naknadno se doznalo i to da je učenik i ranije bio sklon problematičnom ponašanju. Tako su ruski mediji prenijeli tvrdnju da je jednog profesora gađao stolicom, ali i da se fizički sukobljavao s kolegama čim mu nešto ne bi bilo po volji.

Disciplinski je postupak pokrenut i protiv učenika koji se hihotao i snimao tučnjavu, pa postoji mogućnost da će već za koji dan i on morati potražiti edukaciju u nekoj drugoj školi.