Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pogrešno skrenuo

Najusamljeniji pingvin na svijetu - završio na Novom Zelandu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Mladi i neiskusni carski pingvin pogrešno je skrenuo i završio na plaži u Novom Zelandu.

Pingvin na Zelandu posljednji put je viđen prije 44 godine. Izgubljenog pingvina prva je primijetila slučajna prolaznica koja je šetala psa po plaži. Susret s pingvinom ju je jako iznenadio i kaže da je imala osjećaj kao da je pao s Marsa. 'Izgledao je baš poput 'Happy Feeta', kazala je misleći na popularni crtani film u čijoj je glavnoj ulozi beba pingvin koji se udalji od kuće i izgubi.

Pročitajte i ovo Ilustracija Policija još vodi istragu Nakon optužbi o krađi u otmjenim trgovinama, zastupnica dala ostavku: "Podbacila sam, žao mi je" Slika nije dostupna Spašavanje u tijeku Pingvini se izgubili na putu za Patagoniju, pa zaplivali s brazilskim kupačima

Ovaj 'novozelandski' pingvin star je oko 10 mjeseci i visok je 80 centimetara. Stručnjaci pretpostavljaju da se rodio za vrijeme antarktičke zime i vjerojatno je bio u potrazi za lignjama kad je pogrešno skrenuo i završio 3.200 kilometara daleko od Antarktike. Mali pustolov je u dobrom stanju, ima dovoljno tjelesne masnoće, no u svojoj zbunjenosti počeo je jesti pijesak misleći da je snijeg jer od snijega dobiva vodu.

Vlasti su odlučile da se neće miješati u tok prirode i vraćati ga na Antarktiku dok on sam to ne shvati. U međuvremenu su zabranili znatiželjnicima da mu se približuju na manje od 10 metara te da ne puštaju svoje pse.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene