Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Mladi i neiskusni carski pingvin pogrešno je skrenuo i završio na plaži u Novom Zelandu.


Pingvin na Zelandu posljednji put je viđen prije 44 godine. Izgubljenog pingvina prva je primijetila slučajna prolaznica koja je šetala psa po plaži. Susret s pingvinom ju je jako iznenadio i kaže da je imala osjećaj kao da je pao s Marsa. 'Izgledao je baš poput 'Happy Feeta', kazala je misleći na popularni crtani film u čijoj je glavnoj ulozi beba pingvin koji se udalji od kuće i izgubi.

Vezani članci Jorge Garcia Dugo se borio s viškom kilograma, nakon toga je nestao iz javnosti, a sad je snimljen prvi put nakon dvije godine Koronavirus u svijetu - 1 Nakon tjedan dana stroge karantene zbog britanskog soja korone, ovaj milijunski grad sada opet slobodnije diše. Oporavlja im se i gospodarstvo

Ovaj 'novozelandski' pingvin star je oko 10 mjeseci i visok je 80 centimetara. Stručnjaci pretpostavljaju da se rodio za vrijeme antarktičke zime i vjerojatno je bio u potrazi za lignjama kad je pogrešno skrenuo i završio 3.200 kilometara daleko od Antarktike. Mali pustolov je u dobrom stanju, ima dovoljno tjelesne masnoće, no u svojoj zbunjenosti počeo je jesti pijesak misleći da je snijeg jer od snijega dobiva vodu.

Vlasti su odlučile da se neće miješati u tok prirode i vraćati ga na Antarktiku dok on sam to ne shvati. U međuvremenu su zabranili znatiželjnicima da mu se približuju na manje od 10 metara te da ne puštaju svoje pse.