Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Strip u kojem se Superman pojavljuje prvi put, u izdanju Action Comicsa, prodan je za 2,6 milijuna dolara i tako postao najskuplji strip na svijetu!


Početna cijena na online dražbi bila je 900,000 dolara, a imena prodavatelja i kupca nisu objavljena. Nagađa se da je strip bio u vlasništvu glumca Nicolasa Cagea.

Vezani članci Gabriel Borić - 3 VIDEO Čileanski predsjednik hrvatskih korijena držao je važan govor, ali pažnju građana oteo je mali - Superman Slika nije dostupna Prvo izdanje 'Supermana' prodaje se po početnoj cijeni od 250 tisuća dolara

Ovo je prvi put da je jedan strip na aukciji prešao granicu od 2 milijuna dolara.  Inače, strip je objavljen 1938. kada je stajao 10 centi.

Pretpostavlja se da postoji još 100 primjeraka ovog stripa, ali ih je samo nekoliko u dobrom stanju. U ožujku prošle godine, primjerak istog stripa prodan je za rekordnih 1,5 milijuna dolara, ali taj nije bio u tako dobrom stanju kao ovaj.

Poznavatelji svijeta stripa smatraju da je ova vrsta ulaganja postala vrlo popularna u ovim teškim gospodarskim vremenima, jer rijetko kolekcionarstvo ima pouzdaniju vrijednost od imovina ili dionica.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju