Obavijesti Video Pretražite Navigacija
I one se muče s tim

Najdeblje životinje na svijetu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ne suočavaju se samo ljudi s problemom prekomjerne debljine, velike probleme mogu imati i životinje.

Nepažnja vlasnika i neodgovarajuća hrana mogu biti uzroci prekomjerne težine kod životinja.

Pročitajte i ovo Aron - 2 Oduzet vlasnici FOTO Potresna objava o zanemarenom bernardincu: "Za dlaku je izbjegao umiranje od gladi, a i zlostavljan je" Spasili psa s litice - 7 zapeo u jami FOTO Umislio da je divokoza? HGSS-ovci spašavali psa s litice u starom rudniku

1) Mačak Garfield
Velika mačkica težila je gotovo 20kg prije nego što ju je vlasnica podvrgnula strogoj dijeti. Garfield nije jedino krzneno biće koje ima problema s debljinom. Bilo zbog nepromišljenosti vlasnika, zdravstvenih problema, ili čiste prirode životinjice se mogu nekontrolirano debljati

2) Pas Cassie
Cassie je hranjena ljudskom hranom, te je težila više od 58 kg Njezin stariji, usamljeni vlasnik tretirao ju je kao najboljeg prijatelja te su zajedno večerali. Trust centar odveo je Cassie od vlasnika kada se prošle godine razbolio- zbog čega su ga podvrgnuli strogoj dijeti i fitness režim. Sada Cassie teži duplo manje i znatno je zdraviji.

3) Kalifornijska vjeverica
Tubby vjeverica nastanjena je u nacionalnom parku Morro rock blizu Santa Barbare. Najdeblja je vjeverica koja se može pronaći u tom parku, Razlog njenoj debljini jest ogromna količina hrane koju dobiva od turista.

>> Poljoprivrednike i stočare muče divlje životinje

4) Orangutan Oshine
Oshine, pretili oranguran voli jesti slatkiše, žele i sljezove kolačiće u svom domu u Južnoj Africi. Još kao beba naviknut je na navedenu vrstu hrane. Zbog neredovite i nezdrave prehrane teži više od 95kg. U ovom trenutku Oshine je na dijeti, čuvari mu daju samo voće i povrće.

5) Jež Roly Poly
Roly Poly teži nevjerovatnih dva kilograma, što je troduplo više od njegove prosječne težine.  Roly se udebljao nakon što su mu njegovi vlasnici davali hranu za mačke. Zbog nedovoljne brige oduzet je vlasnicima, te je pod nazdorom lokalnog centra za životinje podvrgnut strogoj dijeti.

6) Zečica Darija
Uši su nešto što se ne vidi svaki dan! Darija je veliki kontinentalni zec i teži nevjerojatnih 23 kg. Vlasnica je Guinness-ovog rekorda, dnevno pojede 12 mrkvi, 6 jabuka te dvije glavice kupusa na dan. Osim toga gricka i sijeno tijekom dana.

7) Crnoglavi majmun pauk u Tennesseeiju
Četverogodišnji dječak iz Tennesseeja, SAD, otkrio je ovog posebnog majmuna u svom vrtu 2009. Elijah Gutierrez reko ja majci za nenadanaog posjetitelja, zbog čega su obavijestili Centar za životinje. 'Debeli majmun' – inače kućni ljubimac- vraćen je pravoj vlasnici.

8) Rakun Bandit
Kada je Pepper Klitsch spasio napuštenu bebu rakuna u svibnju 1996, bojao se da neće preživjeti u zatočeništvu. No, stručnjak za spašavanje životinja, iz Pennsylvanije, SAD, bio je iznenađen rakunovom prilagodbom na nove životne uvjete. Bandit je rođen bez štitnjače – organa veoma bitnog za kontrolu metabolizma hrane – srušio je rekord najdebljeg rakuna na svijetu. Neposredno prije svoje smrti u 2006, težio je približno 38kg- 6 puta više od prosječne težine.

Originalne fotografije ovih životinja možete pogledati ovdje.
 

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene