Obavijesti Video Pretražite Navigacija
VIVAX KLIMA UREĐAJI

Na što paziti kod izbora klima - uređaja?

PR
PR
Aktualno Galerija PR PR PR PR PR PR PR PR +2 PR Galerija 1/7 >>
Klima-uređaji već dugo nisu luksuzni proizvod nego ih svrstavamo u proizvode bez kojih je nemoguće zamisliti ugodno življenje.

Oni su nezamjenjiv dio naših domova, baš poput hladnjaka ili perilice za rublje. No za razliku od spomenutih uređaja koji već dugi niz godina nemaju promjene u konstrukciji ili načinu rada, klima uređaji svake godine donose novitete koji omogućavaju uštede, olakšavaju korištenje i povećavaju pouzdanost.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Temperature iznad 30 stupnjeva Stiže novi toplinski val: Vrućine sa sobom donose još jednu opasnost za građane Slika nije dostupna Rekordna potrošnja struje Velike vrućine zadaju glavobolju svima, ali ovim majstorima - posebno

Osim snižavanja temperature i smanjivanja vlage u zraku prostorije, što ima povoljni utjecaj na zdravlje, moderni klima uređaji imaju smanjenu potrošnju, koriste ekološki rashladni medij (plin) te imaju SMART značajke. Najveći napredak je ostvaren u uštedi energije prvenstveno pomoću inverterskih motora koji ima promjenjivu brzinu vrtnje u zavisnosti od opterećenja. Moderni klima uređaji koriste novi ekološki i energetski učinkovitiji plin pod nazivom R32, a SMART značajke im omogućavaju dodatnu kontrolu, uštede i olakšano korištenje.

PR PR  

Primjerice VIVAX, hrvatski brand klima uređaja posjeduje Wi-Fi modul, koji se povezuje s pametnim telefonom preko Nethome Plus aplikacije pa se pomoću mobitela može upravljati klima uređajem i kada osoba nije u svom domu, a želi da je dočeka optimalna temperatura na povratku kući. Ova aplikacija također donosi značajne uštede vlasnicima apartmana i manjih hotela koji s jednog mjesta mogu pratiti i optimizirati potrošnju svih klima uređaja u objektu. Putem mobitela se može provjeriti stanje klima uređaja u 97 točaka, a aplikacija može napraviti i dijagnostiku ispravnosti.

PR PR

Kod klima uređaja jako je bitna visoka efikasnost pri ekstremnim temperaturama pa dok se visoka efikasnost hlađenja pri tropskim temperaturama podrazumijeva, a imajući u vidu činjenicu da sve više ljudi koristi klima uređaje i za grijanje, bitno je da klima uređaji imaju što višu učinkovitost na niskim temperaturama. Jedan od primjera su VIVAX Y design klima uređaji, koji zadržavaju visoku efikasnost grijanja čak i do temperature od -32°C, dok je pri temperaturi od -15°C efikasnost grijanja na 100% učinkovitosti.

Naravno i hlađenje funkcionira na jednako niskim temperaturama, što je posebno pogodno za hlađenje prostorija u kojima su serveri ili slični uređaji koji stvaraju dosta topline. Uređaje koji se odlikuju vrhunskom učinkovitosti mogu se prepoznati po oznaci A+ ili više pa tako VIVAX ima klima uređaje u klasi A+++

VIVAX klima uređaji su prije 15 godina započeli svoj put na hrvatskom tržištu, a uspjeh zahvaljuju vrhunskoj kvaliteti klima uređaja, savršenom dizajnu te naprednim rješenjima, čija vrijednost je potvrđena i raznim nagradama i priznanjima. Nakon Best buy nagrade za 2016/2017 Vivax klima uređaji dobili su i nagradu QUDAL – Quality medal za 2017/2018. To znači da svojim korisnicima nude najvišu razinu kvalitete.

Da bi VIVAX dobio ovako prestižne nagrade, jednaka pažnja je posvećena svim segmentima razvoja proizvoda pa osim same kvalitete koja se ogleda kroz trogodišnje jamstvo i osiguranu servisnu podršku ima i mnoge napredne funkcije koje olakšavaju korištenje i omogućavaju fina podešavanja za svaki način upotrebe. Tih rad prilikom hlađenja i grijanja prostora i čist zrak za koji se brinu brojni filteri je među najvažnijim uvjetima za ugodan boravak u prostoru.

PR PR  

Detektor pokreta prati korisnika, a fotoosjetljivi zaslon prati dan/noć intervale. Inteligentna funkcija mjerenja temperature u prostoriji, a ne samo na unutarnjoj jedinici klima uređaja te još mnoge druge moderne značajke krase najnovije VIVAX klima uređaje.

 Vivax klime prilagođene su svakoj ciljnoj skupini, a odlikuju se vrhunskim dizajnom i bojama proizvoda za najmodernije prostore pa sve do klasičnih modela za one koji su skloniji tradicionalnom uređenju. Uz rezidencijalne nude i razne komercijalne, kao i multi-split sisteme.


Više saznajte na https://www.vivax.com/hr/zidni-split-sustavi.aspx
 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene