Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Jake veze s istom spolom

'Muški delfini su većinom biseksualci'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Muški delfini imaju jake veze s istim spolom i većinom su biseksualci, tvrde znanstvenici.

Istraživači s Fakulteta u Massachusetts Dartmouth proučavali su ponašanje 120 muških delfina u zapadnoj Australiji, piše My Fox.  Zaključili su da su njihove veze s istim spolom puno jače nego što se to prije pretpostavljalo.

Pročitajte i ovo Pokladno jahanje - 2 Šokačko sijelo Plemenite životinje u središtu stoljetne tradicije: "Tko je progutao konjsku dlaku, to ostaje do kraja života" Ilustracija Ljubav je kriva?! ''Štene je letjelo 10 metara u daljinu'': Žena koja baca životinje kroz prozor ponovno ima psa

Voditelj istraživačkog tima Richard Connor tvrdi kako život muških delfina sliči na konstantnu dramu. Ženski delfini, tvrdi, nemaju ni u pola tako jako i komplicirana prijateljstva.

>> Nevjerojatan stampedo dupina

Jakost muških prijateljstva među delfinima rađa se u formiranju saveza na što su prisiljeni zbog obrane teritorija. 'Puno vremena provode zajedno prije nego što pronađu ženske partnere', tvrdi Connor.

'Gledajući sve te poteškoće u socijalnom životu koje su itekako mentalno i psihički frustrirajuće, tijekom ovog istraživanja nekoliko mi je puta palo na pamet da mi je drago što nisam delfin', dodao je.

 

 


 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene