Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Studija koju su proveli njemački znanstvenici pokazala je kako su muškarci s prstenjakom dužim od kažiprsta skloniji brzoj vožnji, opasnom pretjecanju i nepropisnom parkiranju.


Studija sugerira kako je 'loša vožnja' vjerojatno već programirana od rođenja jer je dužina prstiju u direktnoj vezi s izloženošću testosteronu u maternici. Brojne su studije već pokazale kako prstenjak duži od kažiprsta kod muškaraca može imati snažan utjecaj na zdravlje i ponašanje. Znanstvenici vjeruju da izloženost većoj razini testosterona u maternici utječe na način kako tijekom života 'funkcionira mozak', a čini se i kako potiče rast prstenjaka. 

Vezani članci U prometnoj nesreći kod Dugog Sela jedna osoba poginula a dvije ozlijeđene - 6 Teška prometna nesreća: U sudaru u Dugom Selu jedna osoba poginula, dvoje ozlijeđenih Kamion Vozio teretnjak ''dobro pod gasom'': Napuhao 3.06 promila, sada mu prijeti kazna od 20.000 kuna

Za ovu posljednjoj studiji, znanstvenici na Sveučilištu u njemačkom gradu Mainzu regrutirali su 77 muških vozača s prosjekom od 38 godina. Svaki volonter je prošao testove mjerenja i usporedbe kažiprsta i prstenjaka, a potom su za svakog od njih pribavljeni i podaci o svim prekršajima tijekom vožnje u posljednjih pet godina. Tek nešto više od trećine imali su zabilježene prekršaje u svojim vozačkim dozvolama, od prebrze vožnje do vožnje u pijanom stanju. Rezultati, koji su objavljeni i u znanstvenom časopisu Accident Analysis, pokazali su da muškarci s dužim prstenjakom skloniji opasnijoj vožnji i prekršajima.