PR
PR

Donji mokraćni putevi i mjehur su osjetljivi i podložni infekcijama različitih uzročnika, upale su češće kod žena i djevojčica, ali i kod starije populacije


 Simptomi upale mokraćnog mjehura variraju u svojoj težini, a najčešće su učestalo mokrenje praćeno peckanjem i boli, neodgodiva potreba za mokrenjem, ponekad i bol iznad pubične kosti. Ukoliko se pravilno liječi, cistitis najčešće bude brzo izliječen.

Vezani članci PR Što naše srce i krvne žile posebno vole i kako im pomoći? PR Znate li da mineral krom pomaže održati normalnu razinu šećera u krvi?

Ponavljajuće uroinfekcije

Ipak, nije rijetkost susresti ljude koji imaju ponavljajuće upale. Ponavljajuće upale vrlo često su uzrokovane bakterijom Eschericijom coli. Nažalost, infekcije E. coli sve su kompliciranije zbog njene sve veće otpornosti na antibiotike. Često uobičajene terapijske metode ne nude dovoljno dobre rezultate za liječenje ponavljajućih upala. Osim antibiotika, u ljekarnama su dostupni dodaci prehrani čije korištenje se preporučuje upravo kod učestalih infekcija. Najpoznatiji sastojci koji se nalaze u takvim proizvodima su ekstrakti ploda američke brusnice i cvijeta europske zlatnice.

Zašto američka brusnica?

Američka brusnica sadrži aktivne sastojke proantocijanidine (PAC) o čijoj koncentraciji ovisi i kvaliteta samog pripravka. Zbog toga je važno da je ekstrakt brusnice standardiziran na minimalno 10 % PAC-a. Osim toga brusnica sadrži veliku količinu antioksidansa i bogata je vitaminima C i A te kalijem.

„Zlatna“ europska zlatnica

Europska zlatnica (Solidago virgaurea) manje je poznata biljka iako je upravo njezina djelotvornost najpriznatija. Ekstrakt zlatnice doprinosi normalnoj funkciji mjehura i donjeg dijela mokraćnog sustava i njezina djelotvornost u tegobama s mokraćnim sustavom osim na tradicionalnoj upotrebi i počiva na provedenim istraživanjima. Zbog navedenog, upravo bi sastojak europske zlatnice trebao biti prvi izbor za adjuvantnu terapiju.

Brusnica kompleks kapsule

Brusnica kompleks kapsule proizvod su hrvatske linije dodataka prehrani Pharmoval. U sastavu sadrže jedinstvenu kombinaciju ekstrakata američke brusnice i cvijeta europske zlatnice, čak 150 mg visokopročišćenog Goldcell® beta-glukana te vitamin C koji doprinosi normalnoj funkciji imunološkog sustava. Upravo ta jedinstvena kombinacija sastojaka osigurava optimalno i snažno djelovanje. Kapsule su namijenjene starijima od 12 godina.

Brusnica kompleks kapi

Brusnica kompleks kapi su, kako sastavom tako i načinom konzumacije, prilagođene djeci. Kapi sadrže standardizirani ekstrakt brusnice, beta-glukan i vitamin C, a preporučaju se djeci od navršenih godinu dana, ali ih mogu koristiti i odrasli kod potrebe za olakšanim uzimanjem. Doziranje se vrši jednostavno pomoću kapaljke priložene u proizvodu, a uzima se u čaši vode ili soka.

Potražite u ljekarnama

Brusnica kompleks kapsule i kapi su hrvatski proizvodi dokazane PHARMOVAL® kvalitete, prodaju se u ljekarnama i specijaliziranim prodavaonicama, ali ih možete naručiti i na kućnu adresu na stranicama www.drogerija.hr.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju