Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Bečki muzej Albertina, u kojemu su smještena remek djela impresionista Moneta i Renoira, morat će premjestiti 950.000 umjetnina iz podzemnih skladišta, nakon najobilnijih kiša u Austriji u posljednjih 50 godina.


Iz galerije, koja će ostati otvorena, umjetnine će se premještati počevši od četvrtka, uključujući djela flamanskog slikara Rubensa i talijanskog majstora Michelangela. 'Zasad nije bilo nikakve štete na umjetninama', rekla je glasnogovornica galerije Verena Dahlitz.

Vezani članci Izložba u muzeju, ilustracija Kakva prijevara! Muzej umjetniku dao 84.000 dolara, on im dostavio prazna platna: "Uzmi novac i bježi" Sestra Lina Ušli smo u riznicu u kojoj sestra Lina čuva neprocjenjiva blaga: Brojne relikvije, Felicijanova povelja i mumija betlehemskog djeteta

Jedna od najvažnijih slika u galeriji staroj 200 godina, osjetljivi akvarel zeca Albrechta Durera iz 1502., već je premještena na sigurno. Kolekcija će iz središta Beča biti premještena na druge lokacije u Austriji, a u muzeju ne mogu reći koliko će cijela akcija trajati.

Oko 10.000 vojnika sudjeluje u obrani od poplava koje su uglavnom zahvatile gradove uz Dunav na sjeveru i zapadu Austrije. Albertina, smještena u neoklasicističkoj palači obnovljenoj nakon Drugoga svjetskog rata, jedna je od glavnih bečkih turističkih atrakcija koju svake godine posjeti milijun ljudi. Osim poplave, muzej je pogodila i financijska kriza zbog koje su donacije ove godine smanjene za dva milijuna eura.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju