Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Upitna komunikacija

Mogući prijevod psećeg režanja?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Znanstvenici su u pokusu dokazali da režanje psa ima značenje za druge pripadnike njegove vrste.

Da li se postoji skriveno značenje u režanju vašeg psa? U travanjskom izdanju časopisa Animal Behaviour, znanstvenici javljaju o eksperimentu u kojem su psa stavili u prostoriju sa sočnom kosti. Kad se životinja približila kosti, istraživaći su pustili snimku psa koji režeći čuva hranu od uljeza. U većini slučajeva to je spriječilo psa u njegovoj namjeri da dođe do kosti.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Mukotrpan proces 20 godina rada za 'formulu bez suza' Slika nije dostupna Dubinska analiza rashoda Lalovac: Vlada je jedinstvena u rezanju troškova

A kad su istraživači pustili snimku psa koji laje na stranca, što ljudskom uhu zvuči jako slično, pokusni pas se nije dao omesti u dolaženju do kosti. Istraživaći smatraju da to dokazuje da pseće režanje nije genetski uvjetovano neprijateljsko upozorenje, nego zapravo prenijeti sadržaj. U krugovima koji se bave životinjskim spoznajama vruća je tema da li životinje na ovaj način mogu komunicirati. Neki majmuni mogu odrediti vrstu plijena koju su primjetili preko alarmskog poziva. Ta mogućnost nije dokazana i kod psa.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene