Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Za svaki slučaj

Na prodaji opremljeno atomsko sklonište!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Oduvijek ste sanjali o posjedovanju vlastitog atomskog skloništa? Sada ga možete kupiti i to za 350 tisuća funti.

Jedno od najsigurnijih skloništa u Velikoj Britaniji prodaje vlasnik Mike Thomas, koji potencijalnim kupcima nudi i turistički obilazak. 56-godišnjak je bunker ispod svoje kuhinje izgradio 1985. godine i to zbog tenzija između Rusije i Zapada za vrijeme Hladnog rata.

Pročitajte i ovo Napad na Ukrajinu - 1 Oštećena bolnica Rusija izvela novi napad: U gradu Černihivu poginulo najmanje 13 ljudi Ilustracija Sukob Zelenskog i Klička Majka i djevojčica (9) poginule jer je sklonište u Kijevu bilo zatvoreno: "Nema opravdanja za ovu razinu nemara u gradu"

Bunker se prostire na 30 kvadratnih metara, a zaštićen je betonskim zidovima debljine 82 centimetra. Unutra se nalazi hrana i voda dovoljna za preživljavanje jedne obitelji čitavih mjesec dana. Može izdržati eksploziju 80 puta jaču od one u Hirošimi.

'Bojao sam se nuklearnog napada kada sam se odlučio na izgradnju skloništa. Tko zna što će se dogoditi u budućnosti? Ne bih se iznenadio da se u idućih 15 godina dogodi nuklearni napad. Soba je veoma jaka i sve potrebno se nalazi unutra. Ako se dogodi najgore, to je mjesto gdje želite biti', pojasnio je Thomas.

>> Atomsko sklonište iz hladnog rata prodano za 27.000 funti

Izgradnja skloništa je trajala šest mjeseci i ima dva ulaza, piše Telegraph. Unutra se nalaze dva kreveta, ventilacija i strujno napajanje na generator, telefonska linija, zahod, televizor, DVD player, mikrovalna i brojne društvene igre za kraćenje vremena.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene