Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nakon pola stoljeća

Pronađena 'Hitlerova' lubanja nije njegova?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Kontroverze oko Hitlerovog samoubojstva i smrti, od jučer su ponovno postale aktualne, jer su fragmenti lubanje, za koju se 40 godina vjerovalo da je pripadala nacističkom vođi, zapravo dio ženske lubanje, prema najnovijoj DNK analizi.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna 'Opravdava istrebljenje' Rusija zabranila <i>Mein Kampf</i> Slika nije dostupna Pronađeno 39 rođaka Hitlerovi rođaci žele prekinuti vlastitu lozu

Povjesničari i znanstvenici čitavo su vrijeme mislili kako je taj komad lubanje konačan dokaz kako je Hitler počinio samoubojstvo u svom bunkeru u Berlinu, nakon što je popio pilulu cijanida. Rusi su taj fragment lubanje, koji na sebi ima i rupu od metka, pronašli ispred Hitlerovog bunkera u Berlinu, a čitavo vrijeme je bio pod nadzorom ruskih obavještajnih službi, piše Daily Mail.

Čini se kako će se smrt Adolfa Hitlera morati ponovno ispisati, no ovog puta kao potpuni misterij, a zagovornici teorija zavjera, vjerojatno će doći na svoje, ističući kako nacistički vođa nije ni umro u svom bunkeru. 'Sad je jasno da je taj komad lubanje pripadao ženi u dobi od 20 do 40 godina', rekao je Nick Bellantoni, arheolog sa sveučilišta Connecticut. Dodao je kako se stijenka lubanje činila tanja, dok je stijenka muške lubanje puno deblja, a k tome, DNK analiza pokazala je kako lubanja pripada osobi ispod 40 godina starosti, a Hitler je imao 56 godina u travnju 1945. godine.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene