Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Juha koja ubija ocean

Masakr u Hong Kongu: Ulice zatrpane perajama morskih pasa!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ako ste ljubitelj morskih pasa preskočite ovaj članak. Ako ste ljubitelj prirode općenito pripremite se da će vam ovaj video uništiti dan.

Video je snimio Gary Stokes, jedan od osnivača internetske stranice Oceanic Love koja se bavi tematikom teškog položaja svjetskih oceana i njihovih stanovnika.

Pročitajte i ovo Napad morskog psa More puno krvi VIDEO Stravičan napad velike bijele psine: Silovito krenuo prema roniocima, a onda se dogodilo nešto potpuno neočekivano Slika nije dostupna Bliski susret Ma je li ono peraja... Uplašili se da su pored Brača snimili morskog psa, stručnjak tvrdi: "To je druga vrsta ribe"

>> Pogledajte rođenje morskog psa!

Stokes, koji već godinama živi i radi u Hong Kongu, otkrio je kako se na tisuće peraja morskih pasa zbog sušenja ostavljaju na ulicama Hong Konga. Od njih će se raditi poznati kineski specijalitet - juha od peraja morskog psa. To je jelo vrlo skupo (porcija stoji oko 200 dolara) i u Kini se smatra svojevrsnim statusnim simbolom.Posebice je popularna kod pripadnika srednjeg sloja koji je u Kini posljednjih godina u velikom porastu.

No, morskim psima zbog te čuvene juhe prijeti izumiranje. Svake se godine više od 70 milijuna morskih pasa ulovi samo s jednim jedinim ciljem - da se dobije 100 grama peraja potrebnih za jednu juhu. Nakon što ulove morskog psa ribari im odrežu peraje i potom ih još žive bacaju ih natrag u more. Oko 70 vrsta morskih pasa je ugroženo, a desetak vrsta prijeti potpuno izumiranje.


HK Street Sharks from Gary Stokes on Vimeo.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene