Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Cycle Recycle

Evo kako je hobi postao strast, pa ga je pretvorila u USPJEŠAN posao

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Znate onu haljinu koja vam već godinama skuplja prašinu u ormaru? Ili one hlače, suknju ili nešto četvrto? Upravo takvi komadi su prava poslastica za genijalnu Martinu.

Martina Tompić  završila je Fakultet za hotelski i turistički menadžment te trenutno završava diplomski na ekonomiji, smjer menadžerska informatika. No, našu pažnju nije privukla time. Upravo suprotno, ova djevojka uz studij je našla jedan vrlo zanimljiv hobi koji se pretvorio u strast, a naknadno i u pravi uspješan posao.

Pročitajte i ovo Romi i nakit Bogata tradicija Savez Roma pokazao svoje obiteljsko blago, Severina iskreno: "Baš mi je posebna čast" Putna torba Ako prođe... Zrakoplovna kompanija želi da ljudi putuju bez odjeće: Otkrili su zašto je to dobra ideja

Martina je lice, ali i vrijedna ruka, iza brenda Cycle Recycle za kojim trenutno luduje više tisuću obožavateljica ženstvene mode. Ona doslovce reciklira staru odjeću. Odjeća za koju ste mislili mislili da je postala nenosiva pod njenom rukom se pretvara u potpuno nove komade. Projekt Cycle je započeo prije više od godinu i pol kao partnerstvo s Emom Rešetar koja je sad započela samostalan projekt. Kao vrlo važan dio tima vidi i svoje modele i fotografe koji sudjeluju u svemu.

Ljubav prema igli i koncu pojavila se još u osnovnoj školi. 'Šivam već od osnovne škole. Tad sam već počela sama sebi raditi neki nakit i rezuckat odjeću. Oduvijek imam neki alternativni look i morala sam jednostavno svaku novu majicu koju bi mi mama kupila nekako 'unišititi'', kaže nam simpatična Martina.

>> Zagrepčani prvi u Europi recikliraju kamen!

Martina nema nikakvog formalnog obrazovanja u modi, niti je ikada išla na nekakve tečajeve šivanja. Iako kaže kako joj je zbog toga pomalo žao, možda je upravo u tome čar njenih komada.

A koja je filozofija iza Cycle Recyclea? 'Volim tražiti vintage stvari koje onda prepravljam po svom guštu, ali glavna ideja je da ta odjeća bude ženstvena i u prvom redu nosiva', kaže Martina. U stvaranju inspiraciju nalazi u rock bendovima, hipijima, Indijancima, 60-im, 70-im 80-im i 90-im godinama. Od modnih kreatora najdraži su joj Ralph Lauren i Vivienne Westwood, a od domaćih Envy Room i Aždaja. Ipak, naglašava, jedan dan bi voljela raditi i sanjarske haljine poput Valentinovih.

Dobar glas brzo se pročuo pa za Cycleom danas luduju cure iz cijele Hrvatske koje su putem Facebook stranice uvijek obavještene o najnovijim komadima iz Martinine radionice koji uglavnom planu rekordnom brzinom.

A što mušterije kažu? 'Pretežno reagiraju vrlo pozitivno kad im sredim neku stvar i to je moja najveća sreća - jer ipak to je cilj Cyclea - uspješno prepraviti nečiju 'staru' stvar. Najčešće one mojoj mašti prepuste da radi što želi i sve to na kraju nije skupo. I to je također jedna od filozofija Cycla - što pristupačnija cijena. Makar je uloženo vrijeme i trud teško naplatiti, ali eto pokušavam biti realna i svjesna da smo preplavljeni trgovinama i nametnutim trendovima i doista rijetki žele nešto originalno i drukčije. I ja sam sretna kad vidim da nas još ima', kroz smijeh će ova zanimljiva i nadasve simpatična djevojka.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene