U City Centeru one Zagreb West možete prošetati Marsom od 23. do 27.11.!


Kao jedan od najintrigantnijih planeta u našem Sunčevom sustavu, Mars je postao najpoželjnije odredište svakome tko je barem jednom pomislio na put u svemir. Takvo jedinstveno putovanje bit će moguće i u City Cenetru one Zagreb West! Povodom globalne premijere novog serijala „MARS“ koji je premijerno prikazan 13. studenoga na National Geographicu, organizirana je interaktivna izložba o misterioznom Crvenom planetu.

Nakon izložbe u City Centeru one Zagreb East, izložba seli u City Center one Zagreb West od 18.11. do 30.11., te će posjetitelji za vrijeme radnog vremena shopping centra moći doživjeti nesvakidašnje iskustvo!

Izložba donosi priču o roveru, vozilu koje već dugo godina istražuje površinu misterioznog planeta. Njegovo dugogodišnje putovanje po Marsu nadmašilo je sva očekivanja pretvorivši tako ovu misiju u prvo veliko svemirsko istraživanje Marsa. Do sada neviđena otkrića za koje je zaslužan rover, promijenila su poimanja znanstvenika o Crvenom planetu, te pokrenula moderno doba svemirskih istraživanja.

Osim priče o Roveru, svi posjetitelji moći će doživjeti impresivno virtualno iskustvo putovanja na Mars pomoću ekskluzivnih video snimaka iz serijala i virtualnih naočala te vidjeti kako izgleda putovanje, slijetanje i život na Marsu. Svakog posjetitelja koji na kratko otputuje na Mars, očekuje poklon! U City Centeru one Zagreb West će osim standardne postave, biti izložena i posebna atrakcija – Mars stepper, sprava koja će vjerno dočarati osjećaj hoda po površini Marsa od 23.11 do 27.11.

Serijal „MARS“ pomiče granice klasičnih znanstvenih serijala i emisija koristeći najinovativnije vizualne efekte te izmjenjujući igrane i dokumentarne dijelove - kako bi što vjernije prikazao uzbudljivu priču o pokušajima ljudske vrste u koloniziranju planeta Mars. Serijal je udružio velika producentska imena poput Briana Grazera, Rona Howarda, Michaela Rosenberga, Justina Wilkesa, te Davea O’Connora, a ugostit će i neke od najvećih znanstvenih umova današnjice: znanstvenika Neil deGrasse Tysona, Elona Muska - generalnog direktora i tehnološkog direktora tvrtke SpaceX, te Jima Greena - NASA - inog direktora Odjela za planetarnu znanost.