Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Majmuni počeli otimati mobitele: Želiš natrag iPhone? Može, ali plati otkupninu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Putujete li na Bali, ponesite sa sobom za svaki slučaj koje jaje.

Chris Packham, engleski prirodoslovac koji za postaju BBC stvara izvanredne dokumentarne filmove, posjetio je nedavno Bali u želji da gledateljima predstavi makakije, nevjerojatno spretne i lukave lopove.

Pročitajte i ovo Ukradena ogrlica, ilustracija Policija traži lopova Razbojnik u Zagrebu ženama krao nakit: Jednoj s vrata strgnuo "nekoliko tisuća eura" Majmuni iz zoološkog vrta Drama u Češkoj FOTO Opasni majmuni pobjegli iz zoološkog vrta i šetaju se gradom: ''Imaju jak ugriz, budite oprezni''

Packham je dugoprsto društvo zatekao uz hram Uluwatu, mjesto koje obožavaju jer je tamo mnoštvo turista od kojih se da živjeti - otimajući!

Naime, makakiji kruh svoj svagdašnji zarađuju tako što kradu, odnosno tako što doslovno traže otkupninu za predmete koje su "jamili".

Neodoljivo: Preslatki mali orangutan 'odvalio' na iluzionistički trik

U najnovijem osvrtu Packham ističe da su makakijima unatrag par godina silno postali zanimljivi mobiteli (očito jer su primijetili da žrtve luduju kad bez njih ostanu, op.a.) te da ih opljačkani više neće vidjeti ukoliko ne plate što se od njih traži.

Da je tome doista tako, Englez se uvjerio na vlastitoj koži, pa pogledajte i vi što je to morao dati kako bi mu pljačkaš vratio iPhone. Dobro je znati ukoliko jednog dana tamo otputujete i nađete se u takvoj situaciji. 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene