Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pet minuta slave

Prvi internetski rođendan najslavnije mačke na svijetu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Slava mačke Grumpy se zakotrljala nakon što se njezino mrzovoljno lice pojavilo na internetu

 Ovih dana je Grumpy Cat obilježila svoj prvi rođendan na Facebooku, a kada bi se radila lista internetskih senzacija Grumpy Cat bi sigurno bila na prvom mjestu.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Analizirala ih SOA Lažnim fotografijama s kokainom i prostitutkama htjeli smjestiti ministru Tolušiću Znanstvenici slučajno simulirali fenomen kuglaste munje u laboratoriju (Foto: Twitter/Mikko Möttönen) Godinama ih je zbunjivao Znanstvenici slučajno simulirali fenomen kuglaste munje u laboratoriju: "Nismo to namjeravali. Ali wow"

U samo godinu dana Grumpy je postala najslavnija mačka na svijetu, a sve je počelo kada je brat njezine vlasnice Tabathe Bundesen u rujnu prošle godine na portal Reddit stavio Grumpyjevu fotografiju na kojoj je ova mačka izgledala kao da mrzi cijeli svijet. Grumpy je tada bila stara samo pet mjeseci. Nije trebalo proći puno vremena da Grumpyjevo lice postane internetski hit, a od kada je Grumpy, inače pravog imena Tardar Sauce dobila svoju stranicu na Facebooku na kojoj ima preko dva milijuna fanova, priča je otišla puno dalje od internetskog hita.

>> VIDEO Pogledajte kako su mačići zaustavili promet

Grumpy, što na engleskom znači mrzovoljna, osvojila je srca ljudi širom svijeta upravo zbog prijezirnog izraza lica kojeg je napravila kada ju je uslikao Bundensenin brat. Taj izraz lica pokazao se kao dobitna kombinacija za izražavanje prijezira, gađenja, netrpeljivosti i sličnih negativnih emocija prema bilo čemu, čak i kad je to potpuno bespotrebno.

Fotomontaže s Grumpyjevim licem preplavile su internet i gotovo da nema nekog fenomena i lika iz pop kulture koji ne uključuje i Grumpy. Teško je reći koja je od tih fotomontaža najpopularnija obzirom da su sve urnebesne, ali jedna posebno najbolje opisuje baš Grumpy, a na njoj piše: 'Jednom sam se super provela. Bilo mi je grozno.'

Grumpy ima takvo mrzovoljno lice većinu vremena jer je po svojoj fizičkoj konstituciji ona zapravo patuljasta mačka sa spljoštenim licem, a ima i deformaciju donje usne koja je uvučena. Noge su joj također kraće od prosjeka, zbog čega na fotografijama uvijek strše.

 Grumpy je u posljednjih godinu dana postala brend, pa je tako dobila i menadžera. Uključena je u turističke ture portala TMZ, koji organizira turističke vožnje autobusom po zapadnom Hollywoodu, a između ostalih znamenitosti turisti imaju priliku upoznati se i s mačkom o kojoj bruji cijeli svijet. Ali, njezin lik je postao i pravi poslovni pothvat. U rujnu je postala 'glasnogovornica' za jedan poznati brend mačje hrane, majice s njezinim likom prodaju su u nekoliko američkih trgovačkih lanaca, ove godine u Americi je za Noć vještica predstavljen i njezin lik kao maska za tu 'najstrašniju noć' u godini, pred kraj godine na tržište izlazi i kava Grumpy Cat, odnosno Grumppuccino, nedavno je bila angažirana u jednoj kampanji Disneya, a priča se i da će dobiti svoj film. Ako mačke zaista imaju devet života, Grumpy će nas sigurno zabavljati još jako dugo.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene