Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Posrećilo im se

Lovci na blago pronašli bogatstvo na dnu karipskog mora

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Slučajan susret s ribarima naveo je tim lovaca na blago na otkrivanje možda najstarije olupine broda na Karibima.

Nakon više ronjenja nedaleko od obale Dominikanske Republike tim ronilaca iz Deep Blue Marinea, domogao se značajnog blaga. Iskopali su s morskog dna 700 srebrnjaka i figurice od žada, kojima bi vrijednost mogla biti i više milijuna dolara, piše Daily Mail.

Pročitajte i ovo Ilustracija Zanimljivi rezultati Može li pojava nove stranke uzdrmati političku scenu u Hrvatskoj? Pogledajte kako ste glasali u Dnevniku Nove TV Predstavljanje političke stranke Izbori su sve bliže Hrvatska je dobila novu političku stranku: Ima poznatih lica, obećavaju plaće veće za 50 posto

Svo pronađeno blago je u relativno dobrom stanju, iako datira iz razdoblja 16. stoljeća. 'Tek smo zagrebali po površini. Sve ono što smo dosad pronašli tek je plod pretraživanja mulja na dnu mora', istaknuo je Randy Champion, potpredsjednik Deep Blue Marinea, tvrtke koja ima sjedište u američkoj saveznoj državi Utah.

>> Bajka postala stvarnost: Kopajući po dvorištu pronašao blago

Lovci na blago smatraju kako su nabasali na olupinu broda koji je vjerojatno nestao u uraganu u 16. stoljeću. Vjeruju kako je taj brod bio na putu za Španjolsku sa svježe iskovanim novcem. Ti novčići mogli bi zajedno 1.000 dolara, ali prije neki dan jedan sličan ovima koje smo pronašli, prodan je za 132.000 dolara, istaknuo je Champion.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene