Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Kada su ga ugledali, muškarci su isprva mislili da je riječ o šali, da se to dva odrasla čovjeka zafrkavaju u nekakvom kostimu.


Nije montaža, a nije ni lutka iz Jurskoga parka! Aligator kojeg ćete upravo vidjeti doista postoji, no još uvijek nitko ne zna reći koliki je točno jer mu se, vidi čuda, dosad nitko nije usudio prići.

Mobitelom ga je zabilježio Amerikanac iz Sarasote Charles Helms, koji se u srijedu, 25. svibnja, zabavljao s društvom na jednome floridskom golf terenu.

"Kada sam ga ugledao naglo sam izgubio dar govora. Bio sam uvjeren da je riječ o šali, da se to zafrkavaju dva odrasla muškarca u kostimu", izjavio je Helms, kojemu su naknadno djelatnici golf kluba pojasnili da životinja uživa status lokalne legende.

Prema njihovom svjedočenju, taj aligator već jako dugo luta tim krajevima te je s godinama postao maskota igrališta. Dapače, vjeruju da će jednoga dana, kada skonča, u knjige biti upisan kao rekorder jer im se čini da je duži i teži od do sada najvećeg uhvaćenog aligatora na Floridi.

U ovom trenutku naslov još uvijek drži neki rođak koji je bio dugačak 4,2 metra te koji je težio 353 kilograma.