Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Japanske delicije

Kušajte ovu lubenicu, košta 'samo' 19.000 kuna

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Približava se ljeto, nesnosne vrućine, a s njima i neutaživa žeđ za ponekim osvježenjem. Za mnoge takvo osvježenje predstavlja i lubenica, a u Japanu se ona zna prodavati i po više od 19.000 kuna!

Radi se o najskupljoj sorti lubenice u svijetu - Densuke, koja je postavila i svjetski rekord postigavši cijenu od nevjerojatnih 41.715 kuna! Prošlog ponedjeljka na tržnici u Sapporu krenula je prodaja Densuke lubenica, no ne po rekordnoj cijeni, već po 'budžet' cijeni od 'samo' 19.261 kunu po lubenici, prenosi Time.

Pročitajte i ovo Snimke iz nuklearne elektrane u Fukushimi - 3 Japan FOTO Trinaest godina nakon potresa objavljene slike iz unutrašnjosti nuklearne elektrane Prevrnuti tanker kod obale Japana VIDEO Prevrnuo se tanker, u pomoć poslani zrakoplovi i brodovi: Dio mornara nestao

Ta se lubenica uzgaja isključivo na sjeveru Japana, odnosno otoku Hokkaido. Po čemu se razlikuje od ostalih lubenica? Japanski stručnjak za poljoprivredu tvrdi, po različitoj razini slatkoće i teksturi. U Japanu se smatra prestižom kušati prve plodove lubenice Densuke.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene