Obavijesti Video Pretražite Navigacija
I psi i mačke vole marihuanu

Kućni ljubimci vlasnicima kradu marihuanu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Veterinari u Coloradu zabilježili su povećan broj pasa drogiranih marihuanom.

'Prije smo dobivali jedan takav slučaj godišnje, dok nam sada dovode nekoliko drogiranih životinja mjesečno', rekla je Stacee Santi, veterinarka u Bolnici za životinje u Riverviewu, piše The Denver Channel.

Pročitajte i ovo Zdravlje pasa, ilustracija - 2 Zaštita životinja Preslatki su, ali njihove začepljene njuške ugrožavaju im život: Jedna zemlja kani ih zabraniti Slika nije dostupna Potresne snimke Kuća strave u Koprivnici: Skuplja napuštene životinje i drži ih utamničene, uvjerena da ih spašava

'Psi to obožavaju. Vidjela sam ih kako jedu korijenje, biljke, jointe i marihuanu u hrani', ispričala je veterinarka Jennifer Schoedler i dodala da su mačke manje sklone ovom poroku.

>> Spektakularno: Pogledajte što može ovaj pas!

Stručnjaci smatraju da je ovaj fenomen uglavnom posljedica legalizacije kanabisa u medicinske svrhe, koja se dogodila u nekim saveznim državama 2000. godine u SAD.

Znatiželjne životinje su u iskušenju da probaju sve što njihov vlasnik konzumira. Pojedini psi i mačke su primjećeni i kako grickaju listove kanabisa na samoj biljci. Veterinari ovim upozorenjem žele ukazati vlasnicima da je marihuana pravi otrov za pse i mačke.

'Životinje koje konzumiraju marihuanu mogu doživjeti psihičke krize, čak i uginuti', kažu veterinari apelirajući na osobe koje posjeduju marihuanu da je drže što dalje od kućnih ljubimaca.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene