Zemlja bez granica - mjesto susreta generacija gdje se spaja tradicija i urbana kultura stvarajući novo kreativno prostranstvo u koje ste dobrodošli.

Galerija


Kroz tjedan dana pretvarate svoj grad u maštovitu kreaciju nečeg Novog, inspirativnog, satkanog od dječjih ideja koje se povezuju u generacijskom stvaralaštvu. Na najvećem kontinentalnom međunarodnom obiteljskom Festivalu ostvaruje se interkulturalni dijalog koji povezuje cijelu zajednicu. Nastaje svojevrsni Snovograd gdje bivate zatečeni nevjerojatnom snagom djetinjstva, igre i mašte, utisnutih u vaša osjetila.Ove će se godine održavati od 26. do 31. kolovoza 2019. godine u Perivoju kralja Tomislava u Osijeku s temom „Vremeplov“.

"Kada pogledate naš planet iz svemira vidite plavo bogatstvo i brojne reljefe, ali ne i granice. Ako one postoje, onda su mjesto susreta gdje nešto završava da bi drugo počelo. Upravo je taj prirodni krug okosnica našeg festivala koji traje 15 godina. Ove godine će svi sudionici Festivala moći izgraditi svoj vremenski stroj, otplesati afrički ili spiralni ples, naučiti svirati jembe, nositi odjeću davnih vremena, žonglirati, hvatati svoje sjene, izrađivati skulpture, ući u Baltazarov laboratorij, graditi mostove, pjevati, kuhati kao naše bake....“ - istaknula je Suzana Vargović, idejna začetnica Zemlje bez granica i predsjednica Udruge za rad s mladima Breza.

Udruga Breza, arhiva
Udruga Breza, arhiva

Festival je do sada ugostio mnoga poznata lica poput Meritas, Jelene Radan, Josipe Lisac, Gibonnija, Matije Dedića, Massima Savića, Jacques Houdeka, Gorana Boškovića, Sanje Doležal i mnogih drugih. Svi oni doprinijeli su razvijanju svijeta mašte, igre i kreativnosti koji su ključni elementi za kvalitetni rast i razvoj djece.

Tijekom 15 godina Festival je donio različite teme i okupio više od 400 umjetnika, pedagoških voditelja, 200 kreativaca raznih struka, 700 volontera i 30.000 djece i mladih te postao poligon za razvoj obiteljskoga turizma.

Zemlja bez granica – PROGRAM
Hrvatska turistička zajednica

Turistička zajednica Osječko-baranjske županije