Obavijesti Video Pretražite Navigacija
I to je za ljude

Kralj lijenčina: U 10 dana kroz Britaniju iz kreveta

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
On može preći 400 metara u 10 sekundi. Želja mu je propješačiti Veliku Britaniju u samo deset dana. Njegovo ime je Matthew Partridge.

Taman kad ste pomislili tko je tu lud, jer nitko u 10 sekundi ne može propješačiti 400 metara, Matthew objašnjava kako će on to izvesti. Naime, pošto je nevjerojatna lijenčina, njegovo 'pješačenje' krajolikom Velike Britanije, izvest će pomoću Google Street View iz svoje dnevne sobe. Na taj način, kaže on, umjesto napornih 16 tjedana na cesti i pod svakojakim vremenskim uvjetima, on će tumarati bespućima svoje zemlje putem interneta.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Rješavanje slučaja starog pet godina Googleov automobil snimao fotografije za Street View, snimio krađu Slika nije dostupna Street view S Googleom oko svijeta

Cilj mu je uzduž prijeći Veliku Britaniju u samo deset dana, od Land's Enda na jugu Britanije, do John O'Groatsa na krajnjem sjeveru Škotske. 'Nemam vremena za sve te puke pripreme i napor hodanja u stvarnosti. zato sam i osmislio ovu alternativu', objašnjava Matthew, inače podni dizajner iz Uttoxetera. Za svoj pothvat, uzeo je deset dana godišnjeg odmora na poslu i kaže kako će svaki dan po deset sati 'pješačiti' putem interneta.

Ima i pripremne treninge od po dva sata dnevno te je izračunao kako u 10 sekundi može prijeći 400 metara. 'Dobra stvar je što se uopće ne moram naprezati i ustajati iz kreveta', zaključio je.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene