Obavijesti Video Pretražite Navigacija
BUS

Konferencija Business u sportu

PR
PR
U subotu, 10.3., na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu održana je konferencija Business u sportu (BUS) u organizaciji Hrvatske studentske asocijacije (HSA) zajedno sa strateškim partnerom Prvim plinarskim društvom (PPD).

Konferencija je drugu godinu zaredom održana pod pokroviteljstvom predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar Kitarović, a projekt je prepoznao i gradonačelnik grada Zagreba Milan Bandić, u čije ime je došla zamjenica Jelena Pavičić Vukičević kako bi otvorila konferenciju.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna srećom nema ozlijeđenih Autobus s putnicima se zabio u građevinsku skelu u Požegi Vozač autobusa Hrvoje Uvodić (Foto: Dnevnik.hr) Napadač zadržan u bolnici Ispovijest vozača kojeg je napao pomahnitali mladić: "On kao da nije bio na ovom svijetu. Mogao me ubiti i ozlijediti"

Konferencija je započela zanimljivim predavanjem menadžerice Hrvatskog nogometnog saveza Ive Olivari koja je osim o upravljanju reprezentacijama pričala i o raznim dogodovštinama, ali i emocijama koje je proživljavala radeći upravo ovaj posao. Nakon nje na predivnu pozornicu uređenu od strane Meblo Tradea i KARE Designa popeo se i Igor Čerenšek, izumitelj koncepta Mentalnog Treninga koji je u svom predavanju pokušao studentima približiti psihološku stranu sporta te koliko je bitna motivacija i osobni razvitak.

Kakvo je stanje u hrvatskoj košarci te od kolikog je značenja biti bivši sportaš kada se upravlja savezom sudionici su mogli saznati „Na kavi s Jurom Ozmecom“ čiji je gost iznenađenja bio Stojko Vranković, slavni hrvatski košarkaš te predsjednik Hrvatskog košarkaškog saveza.

Vjerojatno najviše pažnje privukla je Aleksandra Radujko, vlasnica i managing direktorica PR agencije New Media Team te članica UO Fondacije Novak Đoković gdje je zadužena za strateško planiranje i komunikaciju. U svome inspirativnom i motivirajućem predavanju sudionicima je predočila važnost gledanja u naprijed, a ne „sa strane“ odnosno u konkurenciju te je pokazala veličinu jednog od najboljih tenisača svijeta Novaka Đokovića kao osobe.

U ime strateških partnera predavanje su održali Bruno Krčelić iz PPD-a zajedno s Doroteom Lazanin Jelenc iz ENNA grupacije te prikazali važnost energije u sportu, ali i sporta u energetskoj industriji. Osim toga opisali su i profile svojih ulaganja, ali i pozvali studente da se prijave na natječaje za prakse i stipendije koje uredno objavljuju.

PR PR


Zanimljivosti i poučnosti nije nedostajalo ni na panelima. Koja je svrha brendiranja u sportu, kako sportaši reagiraju na uvjete od strane sponzora te koliko se teško izboriti s konkurencijom sudionici su mogli saznati od Vlatke Kamenić Jagodić (HEP), Ivane Mićin (Adidas), Tomislava Rukavine (NK Dinamo) i Viktora Vetturellia (Vetturelli). Panel „Regionalna liga“ privukao je mnogo pozornosti što zbog zvučnih imena što zbog aktualnosti. Tako su predstavnik KHL Medveščaka Markoantonio Belinić, novinar Ivan Blažičko, glasnogovornik HNS-a Tomislav Pacak te legenda hrvatskog rukometa i sadašnji trener PPD Zagreba Zlatko Saračević pokušali prikazati prednosti, ali i nedostatke postojećih, no i potencijalnih regionalnih liga. Tehnologija se implementirala gotovo u svaku djelatnost na svijetu pa tako i u sport stoga je veoma zanimljivo bilo čuti mišljenja Tamare Despot, jedne od najboljih kondicijskih trenera u hrvatskoj, ali i šire, doktoranda i asistenta na FER-u te voditelja informatike u Hrvatskom odbojkaškom savezu i nacionalnog suca Luke Humskog, znanstvenog direktora BodyRecoga Luke Leška te doc.dr.sc Vlatka Vučetića nositelj i predavač brojnih kolegija na Kineziološkom fakultetu u Zagrebu na posljednjem panelu „Sport i tehnologija“.

Osim zanimljivih i poučnih predavanja i panela organizatori su za sve sudionike pripremili poklone dobrodošlice te zakusku, a za one najsretnije razne nagrade. Po velikom odazivu, ali i brojnim pohvalama može se reći da je i ove godine konferencija uspjela, a svima koji nisu došli preostaje pratiti društvene mreže konferencije kako bi uhvatili sljedeći BUS.

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene