Obavijesti Video Pretražite Navigacija
PROJEKT ILICA Q'ART

Kokice i kino pod zvijezdama u središtu Zagreba

PR
PR
Još uvijek volimo uživati u kino atmosferi kad izađe blockbuster koji smo dugo čekali. A možda ste baš za svoj prvi spoj dogovorili romantični odlazak u kino.

No budimo iskreni, pored pretplate na Netflix i skidanja filmova sa svih raspoloživih stranica, nešto se rjeđe odlučujemo otići i pogledati film u kinu. Tu je i mali detalj da hranu i piće kupljene izvan kinodvorane ne smijete unijeti u dvoranu. A trebate se i spremiti za odlazak u kino (žene znaju o čemu pričamo, a i neki muškarci), potrošiti neko vrijeme dok do kina stignete, parking da i ne spominjemo. Zato se nekad jednostavnije zavući pod dekicu i pogledati film u miru svoga doma.

No, Projekt IIica Q'Art i Zagreb Film Festival pripremili su vam od 19. do 25. 5. pravu filmsku avanturu pod vedrim nebom, koju sigurno ne želite propustiti. Možete ponijeti sa sobom dekicu i u nju se ušuškati.

No prvo trebate pronaći park gdje se održavaju projekcije filmova, skriven između Dalmatinske ulice i Ilice. U park možete doći na tri načina: kroz prolaz Dalmatinske 12, kroz Ilicu 49 ili kroz pivnicu Medvedgrad, a možda odaberete i treći – kroz prolaz Ilice 51 pa kroz dvorište, školsko igralište i dječji parkić i eto filmskog platna s lijeve strane, okruženog zelenilom.

Zašto baš kino na otvorenom? Neka istraživanja pokazala su da boravak na otvorenom povećava kreativnost i koncentraciju, poboljšava raspoloženje i samopouzdanje. Osim toga, proljeće je pravo vrijeme za avanturu, izlazak iz kuće i za nešto novo i drugačije.

Gledanje filmova u našem kinu pod zvjezdama potpuno je besplatno. Potrošit ćete jedino na grickalice i piće. Frka vas je da ne "posijete" lovu u parku? Kome se to nije dogodilo? Ne brinite se, ovaj put svu hranu i piće možete platiti MasterCard karticom koju možete strpati na sigurno i ostvariti 10% popusta. Što je bolje od piknika pod zvjezdanim nebom uz odlične filmove? Naravno, spoj sa simpatijom – neprocjenjivo i jako romantično iskustvo!

I zadnje, ali ne manje važno, prikazivat ćemo i dječje i filmove za odrasle, koje ćete teško pronaći na internetu. Među desetak filmova, koji će biti prikazani od 19. do 25. svibnja, predviđena su dva filma za djecu. Jedan je subotnji "Oči u oči", koji će se prikazivati u subotu 19. 5. Riječ je o najboljem filmu za djecu prema odluci profesionalnog žirija trećeg izdanja KinoKina, festivala u potpunosti posvećenog dječjoj publici koji također organizira ZFF.
Drugi dječji film, "Moj život kao Tikvica", koji će dječica gledati u nedjelju 20. 5., namijenjen je starijima od sedam godina.

Večernji program filmova kao i ostale programe u okviru projekta Ilica Q'ART pogledajte na http://projektilica.com/teme/

Dođite i uživajte u sjajnom filmskom repertoaru i dobrom društvu!
 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene